Cumhuriyet Vakfı’nda yeniden Alev Coşkun dönemi

Cumhuriyet Gazetesi’nin sahibi durumundaki Cumhuriyet Vakfı’nın yönetim kurulu başkanlığına Ödemişli yazar ve siyasetçi Dr. Alev Coşkun...

Cumhuriyet Gazetesi'nin sahibi durumundaki Cumhuriyet Vakfı'nın yönetim kurulu başkanlığına Ödemişli yazar ve siyasetçi Dr. Alev Coşkun getirildi.

Cumhuriyet Vakfı yönetim kurulu üyeliği için yapılan seçimlerin mahkeme tarafından iptal edilmesi sonrası düzenlenen toplantıda vakfın yönetiminde değişikliğe gidildi.

Gazetenin yönetiminde söz sahibi olan vakfın başkanlığına Ödemişli yazar ve siyasetçi Dr. Alev Coşkun getirildi. Daha önce de Cumhuriyet Vakfı'nda yönetim kurulu başkanı olarak görev alan Coşkun, aynı zamanda Cumhuriyet Gazetesi Yayın Kurulu'nun da başkanı oldu.

Dr. Alev Coşkun başkanlığındaki Cumhuriyet Vakfı yeni yönetim kurulunda Şükran Soner, İnan Kıraç, Işık Kansu, Ali Sirmen, Şevket Tokuş, Mustafa Balbay, İbrahim Yıldız, İrfan Hüseyin Yıldız, Prof. Tayfun Akgüner ve Turan Karakaş yer aldı.

Yine Dr. Alev Coşkun'un başkanlığındaki yayın kurulunda ise Ali Sirmen (Başkan Yardımcısı), Aykut Küçükkaya, Prof. Dr. Emre Kongar, Şükran Soner, Kemal Işık Kansu, Orhan Bursalı, Mine Kırıkkanat ve Miyase İlknur görev alacak. Gazetenin yeni Genel Yayın Yönetmeni ise Aykut Küçükkaya oldu.

'Okuyucunun arzuladığı temel

yayın çizgisine dönülmüştür'

 

1973-1980 yılları arasında iki dönem CHP'den İzmir Milletvekili seçilen ve 1978-1980 yılları arasında Turizm ve Tanıtma Bakanlığı görevinde bulunan Coşkun'un başkanlığındaki Cumhuriyet Vakfı'nın yönetim kurulu yaşanan süreçle ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 'Gazetenin temel politikası ATATÜRK'ün aydınlanma devrimleridir. Sadık okuyucunun arzuladığı temel yayın çizgisine bugünden itibaren dönülmüştür.'

'Uğur Mumcu'nun çizgisinde

yayınını sürdürecek'

 

CHP'nin eski İzmir 2. Bölge Milletvekili ve gazeteci-yazar Mustafa Balbay da Cumhuriyet Gazetesi'ndeki değişimle ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımında, 'Cumhuriyet Vakfı'nın yeni yönetim kurulu oluştu. Adını Atatürk'ün verdiği, Yunus Nadi'nin kurduğu Cumhuriyet Gazetesi, İlhan Selçuk'ların, Uğur Mumcu'ların, Ahmet Taner Kışlalı'ların çizgisinde yayınını sürdürecek. Yeni dönem Türkiye'mize hayırlı olsun' dedi.

Haber: Bilgehan SAKICI

Bakmadan Geçme