Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun, eleştirilere yanıt verdi: “Düğmeye basıldı”

Cumhuriyet gazetesinin para karşılığı haber yapmasını eleştiren gazetenin Genel Yayın yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu’ndan sonra bugün de,...

Cumhuriyet gazetesinin para karşılığı haber yapmasını eleştiren gazetenin Genel Yayın yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu'ndan sonra bugün de, Cumhuriyet Vakfı yöneticilerinden Barış Doster sansüre uğradı. Tuncay Mollaveisoğlu'nun görevinden alınmasından sonra Barış Doster'in başına neler geleceği merak konusu oldu.

Eleştiri oklarını üzerine çeken, Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun, tepkilere cevap verdi. Olanların, kendisinin Atatürkçü tavrından rahatsız olanların düzenlediği bir ele geçirme denemesi olduğunu söyleyen Alev Coşkun, 'Üsküdar Üniversitesi'ne, partili Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından rektör olarak atanan bir kişiyle yapılan söyleşinin yayımlanmasını engelledim. Said Nursi platformu ve Said Nursi kürsüsüne sahip olan bir üniversitenin rektörü kim olursa olsun onun söyleşisi Cumhuriyet gazetesinde yer alamazdı. ADD tarafından 2022 yılının Atatürkçüsü seçilen, Atatürk hakkında 20'ye yakın kitap yazan Alev Coşkun zaten buna izin veremezdi. Ancak bu hareket bana karşı yapılan girişimlerin bir anda üst düzeye taşınmasının nedeni oldu. Düğmeye basıldı.' dedi.

Yazısında alındığı iddia edilen paranın alınıp alınmadığı ile ilgili bir şey söylemeyen Alev Coşkun, özel bir haber yapıldığı iddiasını ise yalanladı.

İstifa etmeyeceğini açıklayan Coşkun, Tuncay Mollaveisiğlu'na, gazeteyi eleştirdiği yazısında kurumun saygınlığını yaralayıcı, vakıf yöneticilerinin onurlarını kıracak cümleleri çıkarırsa yazıyı yayınlayabileceğini söylediğini iddia etti. 'Tuncay Mollaveisoğlu, istifa etme gerekçelerini raporlayan bu yazıda ısrar etti. Kavga etmeden ağabey-kardeş gibi ayrıldık. Basın yaşamında başarılarının devamını dilerim.' diyen Coşkun, olanları ise 'bir takım gerekçeler yaratılarak Cumhuriyet gazetesini ele geçirme olayı' diye tanımladı.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme