Cumhurbaşkanı Erdoğan tedbirleri açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından koronavirüs kapsamında 20 Kasım itibariyle alınacak olan tedbirleri kamuoyu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından koronavirüs kapsamında 20 Kasım itibariyle alınacak olan tedbirleri kamuoyu ile paylaştı. Buna göre, 20 Kasım 2020 Cuma gününden itibaren 81 ilde hafta sonu sokağa çıkma yasağı, kuaför ve berber çalışma saatleri düzenlemesi, restoranların oturarak hizmete kapatılması, 20 yaş altı sokağa çıkma kısıtlaması, lokantalar, kafeler için düzenlemeler gibi birçok tedbir uygulanacak. 

20 Kasım'dan itibaren restoran ve kafeler, sadece paket servisle hizmet verecek. Ara tatilde olan okullardaki eğitim öğretim, 31 Aralık 2020 tarihine kadar çevrimiçi olarak sürdürülecek. Hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde 10.00 ile 20.00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Alışveriş merkezi, market, restoran, berber ve kuaför gibi işletmelerin çalışma süreleri, saat 10.00 ile 20.00 arası olarak sınırlanacak. Kıraathanelerin faaliyetlerine bir süre ara verilecek.

65 yaş ve üstü için uygulanan belirli saatlerde sokağa çıkma uygulaması, çalışanlar hariç olmak üzere 20 yaş altına da teşmil edilecek. 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile 20 yaş altı vatandaşlar, tedbirler kapsamında sokağa 10.00 ile 16.00 saatleri arasında çıkabilecek.

 

Ece Köseoğlu

Bakmadan Geçme