Cumhur ortağı HÜDAPAR’a yakın Kur’an Nesli Platformu’ndan kalabalık etkinlik

Cumhur İttifakı ortaklarından HÜDAPAR’a yakınlığı ile bilinen Kur’an Nesli Platformu isimli kuruluş, “Hayat Namazla Güzeldir” başlığı...

Cumhur İttifakı ortaklarından HÜDAPAR'a yakınlığı ile bilinen Kur'an Nesli Platformu isimli kuruluş, 'Hayat Namazla Güzeldir' başlığı ile bir etkinlik düzenledi. Etkinliğin kalabalık olduğu görüldü.

Diyarbakır'ın merkez ilçelerinden Sur'da bulunan Hz Süleyman Camisi'nde yapılan etkinliğe, 7 ve 10 yaş arasındaki çok sayıda çocuk ve aileleri katıldı.

20 günlük eğitim verildi

Platform çok sayıda kız ve erkek çocuğa 20 günlük eğitim verdi. Eğitimde temel dini bilgiler, namaz, siyer, fıkıh ve Kur'an-ı Kerim hakkında dersler verildi.

Programdan geçerek eğitim sürecini tamamlayan binlerce çocuk, etkinliğin yapılacağı alana getirilerek ilahiler ve ezgiler okudu. Etkinlik, çocukların namaz kılmasıyla sona erdi.

Parti, Hizbullah'a yakınlığı ile eleştiriliyor

Platformun yakın olduğu parti ise seçim sürecinde İslamcı örgüt Hizbullah'a yakınlığı ile eleştirilmişti. Partinin yöneticileri ve genel başkanı, domuz bağı cinayetleriyle ve enseye sıkılan tek kurşunluk infazlarıyla meşhur Hizbullah'ı terör örgütü olarak görmediklerini defalarca kez belirtirken, parti yöneticilerinin Hizbullah davasında hüküm giydiği de iddia edilmişti.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme