Cumartesi Anneleri’ne ters kelepçe

Cumartesi Anneleri, kayıp yakınlarının akıbetini öğrenmek ve faili meçhul olarak adlandırılan siyasi cinayetlerin suçlularının cezalandırılmasını talep...

Cumartesi Anneleri, kayıp yakınlarının akıbetini öğrenmek ve faili meçhul olarak adlandırılan siyasi cinayetlerin suçlularının cezalandırılmasını talep etmek amacıyla her Cumartesi günü Galatasaray meydanında oturma eylemleri düzenlemektedir. 953 haftadır her Cumartesi aynı amaçla toplalan Cumartesi Anneleri'ne polis müdahalesinin ise sonu gelmiyor. 953. Haftada basın açıklaması yapmak isteyen grup yeniden müdahale ile karşılaştı. Anayasa Mahkemesi Kararına rağmen Galatasaray Meydanı'na sokulmayan ve gözaltına alınan Cumartesi Annelerinin adalet arayışı ise sürüyor.

#CumartesiAnneleri953Hafta'mızda kelepçelenerek gözaltına alınanlar:
Hanife Yıldız
Mikail Kırbayır
Ali Ocak
Besna Tosun
Sebla Arcan
Eren Keskin
Gülseren Yoleri
Leman Yurtsever
Arat Dink
Hatice Korkmaz
Oya Ersoy
İsmail Yücel
Gülendam Özdemir
Ömer Kavran
Deniz Aytaç pic.twitter.com/W0dALJp5uy

— Cumartesi Anneleri (@CmrtesiAnneleri) July 1, 2023

Polisin ters kelepçe ile gözaltına aldığı şahıslar hakkında Cumartesi Anneleri'nin resmi Twitter hesabı  üzerinden açıklama yapıldı. Toplanmanın 953. haftasında en az 22 gözaltı olduğu bildirildi. Gazetecilerin görüntü almasının engellendiği ve İstiklal Caddesi'ne girmelerine müsaade edilmediği bilgisi de iddialar arasında.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme