COŞKUN: DIŞ POLİTİKA MİTİNGLERLE ŞEKİLLENDİRİLEMEZ

Ödemişli siyasetçi, eski Turizm Bakanı Alev Coşkun, gazetemizi ziyaret etti. Genel koordinatörümüz Osman Berber ile görüşen...

Ödemişli siyasetçi, eski Turizm Bakanı Alev Coşkun, gazetemizi ziyaret etti. Genel koordinatörümüz Osman Berber ile görüşen Coşkun gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Coşkun, Türkiye'nin şu aşamadaki en önemli konusunun dış politikadaki gelişmeler olduğunu belirterek, 'Dünyada ülkelerin devamlı dostları ya da devamlı düşmanları yoktur. Ülkelerin devamlı ulusal çıkarları vardır. Suriye konusu bugün ABD, Rusya, NATO ülkeleri ve hatta Çin'in dahil olduğu bir satranç tahtasına dönüştü. Rus uçağının düşürülmesi sonucu ortaya çıkan manzara çok boyutlu bir soruna dönüşmüştür. Bunun sadece siyasi değil ekonomik unsurları etkileyeceği de ortadadır. ABD dahil tüm NATO ülkeleri Suriye'de Esad'ın kalıcı olduğunu artık kabul etmiştir. Esad'ın gitmesini şu an sadece Türkiye ve Suudi Arabistan istiyor. Dış politika değişen şartlara göre yeni şekiller almalıdır.

Dış politika mitinglerle şekillendirilemez. Ulusal çıkarlara göre hareket etmeliyiz. Bugün Rusya'ya tarım ürünlerinin ihracatının durdurulması milli gelire 1 milyar dolarlık zarar olarak yansıyacaktır. Antalya, Mersin, Muğla'daki üreticiler büyük zarar görüyor. Ayrıca 5 milyar dolarlık bir turizm gelirinden de mahrum olacağız. Bunlar kenarı itilebilecek konular değildir. Dış politika tahriklere veya şatafata göre inşa edilemez' diye konuştu.

Genel koordinatörümüz Osman Berber de sohbet havasında geçen ziyaretten dolayı Alev Coşkun'a teşekkür etti.

Başar Uçar

Bakmadan Geçme