Çöpleri yepyeni bir eşyaya çevirdiler

İzmir Kent Konseyi Birinci Geri Dönüşüm Projesi kapsamında Ödemiş'teki ilkokul ve lise öğrencileri, çevrelerinden topladıkları tüm...

İzmir Kent Konseyi Birinci Geri Dönüşüm Projesi kapsamında Ödemiş'teki ilkokul ve lise öğrencileri, çevrelerinden topladıkları tüm atık materyalleri değerlendirerek yeni bir eşya oluşturdu.

Oluşturulan tüm eşyalar, okulların Ulus Meydanı'nda kurdukları stantlarda dün saat 17.00'de gerçekleşen tören sonrası sergilenmeye başladı. Serginin açılış kurdelesini Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem'in eşi Nevin Badem ve Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Funda Yoldaş kesti. Nevin Badem, sergide yapılan tüm çalışmaları yakından inceleyerek öğretmenlerden hazırlanan sergi hakkında bilgi aldı.

Proje kapsamında aynı zamanda yarışmaya da dahil olan okullardan İnönü İlkokulu yaptıkları robotlarla; Anafartalar ve Zafer İlkokulu ise yenisini aratmayan pek çok objeyle dikkat çekti.

Lise düzeyindeki okullar arasından yarışma ve projeye katılan Birgi Fazlı Alpay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Birgi Taş Pazar Sokak'ta restore edilen evlerden çıkan inşaat parçalarını değerlendirerek eski bir kapıyı masaya çevirdi.

Yarışmada birinciye 200 lira, ikinciye 150 lira, üçüncüye 100 lira para ödülü ile en iyi standa 500 lira para ödülü verilecek.

Haber: Hülya AYAZOĞLU

Bakmadan Geçme