Çocuğunun kendisinden olmadığını öğrendi, hastanelik oldu

Konya‘nın Taşkent ilçesinde yaşayan Mustafa Y., Hadım ilçesinde oturan A.Y. (38) ile 2005’te görücü usulü evlendi....

Konya'nın Taşkent ilçesinde yaşayan Mustafa Y., Hadım ilçesinde oturan A.Y. (38) ile 2005'te görücü usulü evlendi. Çift daha sonra Konya Selçuklu ilçesine yerleşti.

Evlenmeden önce, sağlık sorunu yaşayan Mustafa Y., doktorların, 'Sağlığın için bu ameliyat gerekli, yalnız ameliyat olursan çocuğun olmayabilir.' dedikleri bir ameliyat oldu.

Mustafa Y. ve A.Y. çiftinin 10 yıl çocukları olmadı. Selçuklu Belediyesi'nde temizlik görevlisi olan Mustafa Y., televizyonda gördüğü bir bitkisel ilaç tedavisine başladı. Bu sürede, eşi A.Y. hamile olduğunu söyledi. Çocuğu olacağı için çok sevinen Mustafa Y., eşinin rahat etmesi için krediyle otomobil de aldı. Hamilelik sürecinin ardından özel hastanede doğum yapan A.Y., Temmuz 2015'te bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

 

DNA TESTİ TALEP ETTİ

Bir süre sonra tartışmalar yaşayan çift, boşanmaya karar verdi.

Eşi boşanma davası açarken, Mustafa Y., yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle baba olamayacağını anlattığı avukatının yönlendirmesiyle kızı için DNA testi yapılmasını talep etti. Eylül 2019'da yapılan DNA testi ve adli tıp raporuyla çocuğun babası olmadığı belirlenen Mustafa Y., Ocak 2020'de karşı boşanma ve soy bağının iptali davası açtı.

 

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme