ÇIRPI DOĞANSPOR, BEYDAĞ’A TEPKİLİ

 &ldquoBeydağ&rsquoın maça çıkmayacak olması etik değil&rdquo  1. Amatör Lig 9. grupta son haftada oynanması gereken Çırpı...

 'Beydağ'ın maça çıkmayacak olması etik değil'

 1. Amatör Lig 9. grupta son haftada oynanması gereken Çırpı Doğanspor-Beydağ Belediyespor maçı Beydağ'ın sahaya çıkmama yönünde dilekçe vermesi nedeniyle oynanamayacak.

Geçen hafta şampiyonluğunu garantileyen Beydağ'ın İzmir ASKF'ye dilekçe vermesinin ardından pazar günü oynanması gereken karşılaşma programdan çıkartıldı. Hükmen 3-0 galip sayılacak Çırpı Doğanspor, Beydağ'ın sahaya çıkmama kararına tepki gösterdi. Çırpı Doğanspor kulüp başkanı İsmail Ersavaş, bu durumun etik olmadığını ifade etti.

Ersavaş ligde ikincilik yarışının son haftaya taşındığını hatırlatarak, 'Şu anda Tire Belediyespor ile takımımız ikincilik için mücadele veriyor. Hadi biz hükmen galip sayılalım. Tire Belediyespor deplasmanda Ödemiş Gençlik maçı oynayacak. Burada Tire Belediye puan kaybı yaşarsa biz hükmen galip olduğumuzdan ikinci olup play-off'a gideceğiz. Tire'nin emeğine yazık değil mi? Belki biz Beydağ'a kaybedeceğiz Tire 1 puan bile alsa play-off'a gidecek. Çok sayıda ihtimal var ama hükmen galibiyet bunları bitiriyor.

Biz istiyoruz ki tüm maçlar oynansın. Sahada sonuç belirlensin. Biz Beydağ maçını sahada oynayıp kazanmak isterdik. Tire ikinci olsun onu da tebrik edelim, başarılar dileyelim normali zaten budur. Hükmen galibiyet içimize sinmiyor. Çünkü etik bir durum değil. Haftalardır lider olan bir takım nasıl oluyor da son hafta sahaya çıkmıyor.

Beydağ'ın dilekçe vermesi üzerine bu maç programdan çıkartılmış. ASKF bize haber filan vermedi, sormadı da. Şampiyon olmuş bir takımın maddi sorunu yoktur diye düşünüyorum. Öyleyse son haftada sahaya çıkmamanın gerekçesi nedir?

Bizim play-off'a kaldığımızı düşünürsek cezalı oyuncumuz var. Ben bu maç sahaya çıkamadığım için o oyuncum play-off'ta forma giyemeyecek. Yani cezasını play-off'ta çekecek. Beydağ son maçta cezalı konuma düşen oyuncu olmamasını, sakatlık olmamasını istiyor olabilir. Ama böyle bir anlayış olur mu? O zaman hiçbir maç oynanmasın' dedi.

Grupta son durum:

            Takım                        O         Av.      P

1          Beydağ Bld.               13        25        34

2          Tire Bld.                     13        14        27

3          Çırpı Doğanspor         13        14        27

4          Kiraz 1 Eylül              13        4          19

5          Ödemiş Gençlik         13        0          19

6          Gümüldür                   13        -3         17

7          Tirespor                      13        -15       10

8          Selçuk Bld.                 13        39        0

 Başar Uçar

 

 

Bakmadan Geçme