Çiğli’deki saldırgan belediye başkan yardımcısından yeni skandal delege seçimlerinde usulsüzlük var

CHP’li Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün yardımcısı Ali Rıza Koçer, daha önce Uğur Mumcu Mahallesi muhtarı...

CHP'li Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün yardımcısı Ali Rıza Koçer, daha önce Uğur Mumcu Mahallesi muhtarı Hıdır Işık'ı darp ettiği iddiası ile gündeme gelmişti.

Bugün, skandal başkan yardımcısı Koçer hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. İz Gazete yazarı Gizem Taban'ın haberine göre, Cumhuriyet Halk Partisi'nin mahallelerdeki delege seçimlerinde Koçer'in mahallesi olan Ataşehir Mahallesi'nde askıya çıkan listelerle, oy kullanılacak listelerin farklı olduğu görüldü.

Delege seçimleri, İzmir'in pek çok mahallesinde yapılıyor. Seçimlerin gerçekleştiği diğer mahalleler ise Ahmet Taner Kışlalı, Atatürk, Aydınlık Evler, Balatçık, Çağdaş, Egekent, Evka-2, Evka-6, İzkent, Kaklıç, Sasalı, Yeni mahalleleri.

Çiğli Kapalı Spor Salonu'nda yapılan ve saat 10.00'da başlayan seçimlerin, 17.00'a kadar yapılması planlanıyor. İddialara göre darpçı belediye başkan yardımcısı Koçer, kendi mahallesi olan Ataşehir Mahallesi'nde oy kullanacak olan partili belediye çalışanları üzerinde baskı kuruyor. Uğur Mumcu Mahallesi Muhtarı Hıdır Işık'ı darp ettiği iddiasıyla devam eden disiplin sürecinden dolayı Koçer'in kendisi delege listesinde yok.

Koçer'in mahallesinde iki liste yer alıyor

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve yardımcısı Koçer, Ataşehir Mahallesi'ndeki delege seçimlerinde beyaz listeyi desteklerken, mavi listede ise ikiliye muhalif olan kişiler yer alıyor.

Sandıkta usulsüzlük iddiaları

Koçer'in mahallesi olan Ataşehir Mahallesi'nde bazı seçmenlerin, seçime itiraz edecekleri ve konuyla ilgili gerginlik yaşandığı iddia edildi. İtirazın ve gerginliğin gerekçesi ise ilçe başkanlığında askıya çıkarılan liste ile sandıkta oy kullanımında yer alan listedeki isimlerin farklılığı oldu. Bilgilere göre askıya çıkan listedeki 85'e yakın kişi, sandıktaki listede görünmüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi üyesi Niyazi Arslan'ın, konu hakkında İz Gazete'deki haberde yer alan açıklamasında askıya çıkan listelerin fotoğraflandığını, listelerin arasındaki farka itiraz edileceğini söylediği öğrenildi. Arslan, iki listeden birinin sahte olduğunu dile getirdi.

Koçer, Parti üyeleri üzerinde baskı kuruyor

Arslan'ın açıklamalarına göre Koçer, üyeliği askıya alınmış olmasına rağmen belediyede çalışan ve iş sözü verdiği CHP üyeleri üzerinde, kamu gücünü kullanarak baskı kuruyor.

Kaklıç, Balatçık, Yeni Mahalle, Evka 2, Evka 6, Ahmet Taner Kışlalı, Atatürk ve Egekent mahallelerinde seçimlerde çift liste bulunuyor. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve tartışmalı yardımcısı Ali Rıza Koçer, bu mahallelerin tamamında beyaz listeleri destekliyor. Çağdaş Belediyesi'nde Gümrükçü ve Koçer'e muhalif isimlerden oluşan tek bir liste oylamaya katılırken, Aydınlıkevler ve Sasalı mahallelerinde ise Gümrükçü ve Koçer'in desteklediği tek listelerle seçime girilmiş durumda.

haber merkezi

Bakmadan Geçme