Çiğli Belediyesi işçileri bir kez daha grevde

Çiğli Belediyesi’nde işçiler, maaşlarının ve ikramiyelerinin yatırılmamasına karşı eylem yapıyorlar. Sabah saatlerinde bir kez daha grev...

Çiğli Belediyesi'nde işçiler, maaşlarının ve ikramiyelerinin yatırılmamasına karşı eylem yapıyorlar. Sabah saatlerinde bir kez daha grev yapan işçiler, belediyenin kendilerini sürekli eylem yapmak zorunda bıraktığını dile getirdiler.

Sürekli hak gaspına uğramaktan şikayetçi olan ve maaşlarının kredilere endeksli olduğunu söyleyen işçiler, 'Maaş geldiği gibi kiraya, borçlara gidiyor. Ülkenin ekonomisi belli. Bayramda hepimiz çocuklarımızla, ailemizle güzel vakit geçirmek istiyoruz. Belediye bayramı bile zehir ediyor. Onlar bayram yaparken biz eylem yapmak zorunda kalıyoruz. Biz çocuklarımıza bakınca kafamızı eğmek istemiyoruz. Emeğinin hakkını almış olarak evlere gitmek istiyoruz çok mu?' ifadelerini kullandı.

Çiğli Belediyesi'ne bağlı bir mahallenin muhtarını darp etmekle gündeme gelen, Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer'in de kendilerini tehdit ettiğini dile getiren işçiler, anayasal hakları olan eylemleri gerçekleştirdiklerinde Çiğli Belediyesi'nin kendilerine kesinti yaptıklarını da anlattı. İşçiler bu sefer kesintiye razı gelmeyeceklerini, haklarının tamamen yatırılması ve tehdit etmekten vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü hakkında da açıklamalarda bulunan işçiler, Gümrükçü'nün İzmir'de 'işçi haklarına göz diken başkan' diye anıldığını, haklarını baltalamak ve iradelerini gasp etmek için her şeyi yaptığını ifade etti.

Gümrükçü'nün sendika temsilcilerini tasfiye etmesinden de şikayetçi olan işçiler, 'Çok açık ki Gümrükçü ve sendika aynı rotada. Ancak biz işçilerin rotası ekmeğimiz, emeğimiz, Sendika yetkilileri Çiğli işçileri için 'sürekli eylem yapıyorlar' diye konuşuyor. Bir sendika bunu söyler mi? İşçinin hakkı verildi de işçi eylem yapmak mı istedi? Biz hem belediye hem de sendikada bu çarpık anlayışa karşı mücadele etmek durumunda kalıyoruz' dedi.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme