ÇİFTÇİ MALLARI VE TİCARET ODASINDAN HAVZA PLATA TAM DESTEK

 Küçükmenderes Havzası tarih ve Doğa Katliamına Hayır Platformu (Havza Plat) 19 Nisan&rsquoda Zeytinlik mahallesinde düzenlenen &ldquoAltın...

 Küçükmenderes Havzası tarih ve Doğa Katliamına Hayır Platformu (Havza Plat) 19 Nisan'da Zeytinlik mahallesinde düzenlenen 'Altın Biziz' kahvaltı etkinliği için ilçedeki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etmeye devam ediyor.

Havza Plat üyeleri bu kez Ödemiş Ticaret Odası ile Ödemiş Çiftçi Malları Koruma Derneğini ziyaret ederek konu hakkında ayrıntılı bilgi verip kahvaltı davetiyesi bıraktılar.

Havza Plat sözcülerinden Özkan Akgün, Erdem Boyacı, Mehmet Taşlı, Selim Şahan ve Tüncay Ünsal'ın katıldığı her iki ziyarette, altın madeninin bölge tarımına vereceği zararlar üstünde duruldu.

Çiftçi Malları Korumu Derneği Başkanı Ali Bozkan ile yönetim kurulu üyelerinin karşıladığı platform üyeleri, altın madeninin tarımdan daha değerli olmadığını belirterek 'bizden sonra gelen kuşaklara bizim devraldığımız doğayı bırakabilmemiz gerekiyor' mesajı verdiler.

Ali Bozkan, meslek olarak tarımsal faaliyetlerle uğraştıklarını belirterek, altın arama çalışmaları ile buna karşı çıkar kurum ve kişileri yakından takip ettiklerini söyledi.

Bölgede açılacak bir altın madeninin mutlaka siyanürle işleneceğini bildiklerini söyleyen Bozkan, 'Siyanür insan sağlığı için çok tehlikeli bir maddedir. Burada yapılacak çalışmalarda siyanürün yer altı sularına karışmaması mümkün değil. Bu yüzden biz elimizdeki toprak, hava ve su gibi değerlere daha çok önem vermemiz gerekir. Altına karşı verilen çevreci mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz' dedi.

Şu ana kadar yapılan çalışalar için Bozkan'a bilgiler veren Platform üyesi Özkan Akgün, projenin bin yıllık bir proje olduğunun altını çizerek, 'insanlar altı olmadan rahatlıkla yaşayabilirler fakat toprak, su ve temiz hava olmadan asla. Bu yüzden, bu mücadeleyi sadece kendimiz için değil gelecek nesiller için de vermemiz gerekir' şeklinde konuştu.

Daha sonra Ticaret Odası'na geçen platform üyeleri, burada da yönetim kurulu başkanı Kasım Sevin tarafından karşılandılar. Sevin, Odalar ve Borsalar Birliği genel başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile yaptıkları bir görüşmede konuyu aktardıklarını belirterek, Türkiye'nin önemli tarım arazilerinin bulunduğu küçük Menderes Havzasında bu faaliyetin engellenmesi gerektiğini ifade ettiklerini söyledi. Sevin, Bozdağlar'da maden açma girişimlerinin karşısında duracaklarının mesajını verdi.

 

Bakmadan Geçme