ÇİÇEK FESTİVALİ GÖKYÜZÜNÜ DE RENKLENDİRDİ

 SESLİ : &ldquoFESTİVAL&rsquoDE YAKLAŞIK 1 MİLYON ZİYARETÇİ AĞIRLADIK&rdquo Mehmet Akif Avşar – 2-4 Mayıs tarihlerinde düzenlenen...

 SESLİ : 'FESTİVAL'DE YAKLAŞIK 1 MİLYON ZİYARETÇİ AĞIRLADIK'

Mehmet Akif Avşar – 2-4 Mayıs tarihlerinde düzenlenen 17.Bayındır Çiçek Festivali gökzyüzünü aydınlatan dilek balonlarıyla son bulurken, Belediye Başkanı Dr.Ufuk Sesli festivale yaklaşık 1 milyon ziyaretçiyi ağırladıklarını söyledi.

3 gün süren festivalin son gününde akşam etkinlikleri de coşkulu bir şekilde geçti. Konser alanında belediye tarafından vatandaşlara dağıtılan yaklaşık 500 dilek kandili gökyüzüne bırakıldı. Şehir stadyumundaki kapanış törenlerinde kısa süreli yağmur sürprizi yaşandı. Bayındırlı genç müzisyenlerden oluşan Ghettoblaster Rap Grubu çıkarmış oldukları 3. albümden parçalar seslendirdi. Türk Halk Müziği konserleri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası ile devam kapanış töreninde festivalin ilk günü düzenlenen 'En Güzel Çiçek Standı' yarışmasında dereceye girenelere ödülleri verildi.

Yarışmada ilk üç sırayı 'Armağan Çiçekçilik', 'Ataklı Çiçekçilik' ile 'Busem Süs Bitkleri' aldı. İlçedeki ilk ve ortaokular ile anaokulları arasında düzenlenen 'Çiçek' konulu resim yarışmasında ise Kazım Dirik Ortaokulu'ndan Mavi Yörük birincilik, Fatih İlkokulu'ndan İlter Tür ikincilik ve İsmet İnönü Ortaokulu'ndan Melih Erisev ise üçüncülük ödülüne layık görüldü.

BAZ İSTASYONLARINDA SIKINTI YAŞANDI

Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, 'Başta, İzmir olmak üzere Ege'nin dört bir yanından gerek tur şirketleri, gerekse özel otomobilleri ile gelen ziyaretçilerimizi 3 gün süreyle ilçemizde ağırladık. Yaklaşık 1 milyon ziyaretçi sayısı ile göz doldurduk. Çiçek üretcileri ise festivale en üst düzeyde katıldı. Bu yıl her zamankinden daha fazla sayıda çiçek üretcisi festival alanında stant açtı. Yerel seçimlerin ardından, İzmir BŞB ile birlikte festivale yaklaşık 2 buçuk haftada gibi kısa bir sürede hazırlandık.

Gelecek yıl daha kapsamlı bir festival yapmak için hazırlıklarımıza şimdiden başladık. Festival süresince yaşanan tek aksaklık ise cep telefonlarının ilçede aşırı yüklenme sonucu kilitlenmesi oldu. Baz istasyonları teknik nedenlerden dolayı yetersiz kaldı. Telefon şirketlerine şikayetlerimizi bildirmemize rağmen, ne yazık ki önlem almadılar' diye konuştu.

Kapanış töreninin sonunda Belediye Başkanı Dr.Ufuk Sesli vatandaşlarla birlikte yaklaşık 500 dilek kandilini gökyüzüne bıraktı.

 

Bakmadan Geçme