ÇİÇEĞİN HİKAYESİ BAYINDIRDA BAŞLADI

BAYINDIR ULUSLARARASI ÇİÇEK FESTİVALİ&rsquoNDEN 18. MERHABA Başar Uçar – Türkiye&rsquonin önemli çiçek üretim merkezi Bayındır&rsquoın Uluslararası...

BAYINDIR ULUSLARARASI ÇİÇEK FESTİVALİ'NDEN 18. MERHABA

Başar Uçar – Türkiye'nin önemli çiçek üretim merkezi Bayındır'ın Uluslararası Çiçek Festivali'nde bugün 18. kez açılış heyecanı yaşanacak. 'Çiçeğin hikayesi Bayındır'da başladı' sloganıyla düzenlenen festival, 3 Mayıs pazar akşamına dek konserler ve rengarenk etkinliklerle devam edecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Bayındır Belediyesi tarafından düzenlenen 18. Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali, bugün saat 14.00'da ilçe girişinden kortej yürüyüşü ve 14.30'daki Bayındır Şehir Stadı'ndaki açılış töreni ile start alacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katılacağı açılış töreninin ardından stantlar gezilecek.

En iyi bitki yarışması, anasınıfı öğrencilerinin resim yarışmasının da düzenleneceği festivalin ilk akşamında Bayındır Şehir Stadı'nda saat 20.00'da Soma Belediyesi ve Yunanistan 'Cultural Club Of Gefira' gruplarının halkoyunları gösterileri ve saat 21.00'da da İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası'nın konseri gerçekleştirilecek.

SUAVİ VE BENGÜ'DEN MÜZİK ZİYAFETİ

Onur konuklarının Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Soma Belediyesi'nin olduğu festival 1 Mayıs Cuma akşamı düzenlenecek Suavi konseriyle müzik ziyafeti sunacak. 2 Mayıs Cumartesi akşamında da sevilen sanatçı Bengü, popüler parçalarını Bayındır Şehir Stadı'nı dolduranlar için söyleyecek. Festivalin son akşamı olan 3 Mayıs Pazar akşamında TRT Müzik'te yayınlanan 'Ege Akşamları' adlı programın canlı yayını saat 19.00'dan itibaren Bayındır Şehir Stadı'ndan yapılacak. Aynı gecede en iyi bitki yarışması ve anasınıfı öğrencilerinin Bayındır temalı resim yarışmasının ödül töreni de gerçekleştirilecek.

TREN İSTASYONU'NDAN ÜCRETSİZ ULAŞIM

Festival öncesi tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, rengarenk çiçeklerin diyarında müzik ve eğlence dolu festivale Küçük Menderes havzasındaki tüm vatandaşları davet etti. İlçedeki tüm park ve refüjlerin bakımlarının yapıldığını bildiren Sesli, festivale katılacak vatandaşları Bayındır tren istasyonundan festival alanına taşımak üzere traktörle çekilen özel bir araç hazırladıklarını ifade etti.

Bakmadan Geçme