CHP’li Yücel’den Numan Kurtulmuş’a tepki: Kurula değil, Erdoğan’a ilet

TBMM Genel Kurulu Numan Kurtulmuş başkanlığında toplandı. Kurtulmuş yeni, çağdaş, katılımcı, kapsayıcı, milli bir anayasanın bu...

TBMM Genel Kurulu Numan Kurtulmuş başkanlığında toplandı. Kurtulmuş; yeni, çağdaş, katılımcı, kapsayıcı, milli bir anayasanın bu meclis tarafından yapılmasının, milletvekillerinin itibarının yükseltimesinin, yasama kalitesinin artırılmasının temel beklentiler olduğunu ifade etti.

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Kurtulmuş'un açıklamalarına sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Yücel'in açıklamaları şu şekilde;

'2007, 2010, 2017 referandumlarında Anayasa'da en fazla değişikliği yapan siyasi partinin bir üyesi olarak 2017 Referandumu'nda 'evet' oyu verdiniz. 2017'de cahiliye dönemindeydiniz de şimdi mi aydınlandınız?

CAN ATALAY HATIRLATMASI

Seçilmiş, mazbatasını almış, yemin töreninde kürsüden adı okunmuş, TBMM Başkanlığı'na aday gösterilmiş bir Milletvekili'nin cezaevinde tutulmasına sessiz kalarak ne Meclis'in ne milletvekillerinin itibarını yükseltebilirsiniz. Söz konusu vekiller AKP-MHP-Hüda Par-YRP milletvekilleriyse onların itibarı zaten yüksek. Daha fazla şımartmayın yeter. Yasama kalitesinin artması içinse, 2017'de 'evet' oyu verdiğiniz referandumla sözlü soru önergesi, gensoru gibi Meclis'in denetim yetkilerini ilga etmeyecektiniz.

Bu dileklerinizi sadece Genel Kurul'a değil, Erdoğan'a da iletin. Gerçi sonra affınızı istemek zorunda kalabilirsiniz.'

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme