CHP’li vekillerden Atalay’a destek, Yargıtay’a tepki

CHP İzmir Milletvekilleri, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili davada tutuklu olan ve Türkiye İşçi Partisi’nden Hatay Milletvekili...

CHP İzmir Milletvekilleri, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili davada tutuklu olan ve Türkiye İşçi Partisi'nden Hatay Milletvekili seçilen avukat Şerafettin Can Atalay'ın tahliye talebini reddeden Yargıtay'a tepki gösterdi.

İşte o tepkiler;

'YOLUMUZDAN DÖNMEYECEĞİZ'

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, 'Bağımsız olmayan yargının siyasallaşması ve tarafsızlığını yitirmesi kaçınılmazdır. Bu karar; demokrasinin ve halk iradesinin siyasallaşmış yargı eliyle yok edildiğinin ilanıdır. Türk hukuk tarihine bir utanç belgesi olarak geçecektir. Hukukun üstünlüğü için mücadele her geçen gün daha da çetinleşse de, yolumuzdan asla dönmeyeceğiz' dedi.

'HUKUK KATLEDİLİYOR'

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, 'Yargıtay, Hatay Milletvekili Can Atalay'ın tahliye talebini reddetti. Hizbullahçılar tahliye edilebiliyor sorun yok. Ancak seçilmiş bir milletvekili tahliye edilmiyor. Hukuk bir kez daha katledilirken, milli irade de gasp ediliyor' ifadelerini kullandı.

'HATAY HALKININ İRADESİNE GASP'

CHP İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen, 'Yargıtay Hatay milletvekili Can Atalay'ın tahliyesi talebini oybirliği ile reddetti. Bu yalnızca deprem felaketini yaşayan, canlarını kaybeden, hükümetin ihmaliyle en acı şekilde karşılaşan Hatay halkının iradesinin gaspı değil, açıkça bir suçtur!' ifadelerine yer verdi. 

'HUKUKUN SİYASETE DARBESİ'

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, 'Yargıtay'ın Can Atalay kararı hukuka ve mevcut kanunlara aykırıdır. Üstünlerin sözde hukukunun siyasete bir darbesidir. Yargı siyasetin alanını daraltarak Meclis'in saygınlığına da darbe vurmuştur. Meclis basit bir yasal düzenlemeyle sorunu çözebilir. Kimse sorumluluktan kaçmasın' dedi. 

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme