CHP'li milletvekilinden ‘çağın gereksinimlerine uygun yenilenme’ açıklaması

Adana'nın CHP Milletvekili Ayhan Barut, CHP'nin bir süredir liste başından inmeyen değişim gündemi hakkında, 'Tüzüğümüzü, kadrolarımızı,...

Adana'nın CHP Milletvekili Ayhan Barut, CHP'nin bir süredir liste başından inmeyen değişim gündemi hakkında, 'Tüzüğümüzü, kadrolarımızı, örgütümüzü, kendimizi, çalışma modellerimizi yenileyerek, çağın gereksinimlerine uygun hale getirerek, değişen koşullara ayak uydurup kendimizi revize ederek yol almaya devam edeceğiz' sözleri ile açıklamada bulundu.

Cumhuriyet'e konuşan Barut, Türkiye'nin mücadele etmekte olduğu ekonomik zorlukların yanı sıra, eğitim, sağlık, adalet, temel hak ve özgürlükler gibi çok sayıda alanda da zor zamanlar geçirdiğini vurgulayarak 'İktidar; halkı, esnafı, sanayici ve çiftçiyi bitirdi. Tek adam rejimi, son beş senede halkın sofrasından ekmeğini çaldı, insanlarımızın rızkını yedi.' sözleriyle iktidarı sorumlu tuttu.

Türkiye'nin sorunlarını konuşması gerektiğini dile getiren Ayhan Barut, 'Bilinmeli ki Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu CHP'nin her bir neferi, her yerde demokrasiyi savundu, savunuyor. Türkiye Cumhuriyeti'ni demokrasiyle taçlandırmak için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmayı sürdüreceğiz. Hiçbirimiz asla ama asla umutsuzluğa kapılmayacağız. Yılgınlığa, yorgunluğa yer yok' ifadeleri ile mücadele etmenin gerekliliğine dikkat çekti.

CHP yenilenme sürecinde

Barut, 'Üzerimize düşen sorumluluk ve görevin gayet farkındayız. Bu bağlamda, 'Mücadele edenler değil, vazgeçenler kaybeder' şiarıyla mücadelemiz durmak ve yorulmak bilmeden sürecektir. Tüzüğümüzü, kadrolarımızı, örgütümüzü, kendimizi, çalışma modellerimizi yenileyerek, çağın gereksinimlerine uygun hale getirerek, değişen koşullara ayak uydurup kendimizi revize ederek yol almaya devam edeceğiz.' sözleriyle CHP'nin yenilenme sürecinde olduğu mesajını paylaştı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme