CHP’Lİ KADINLAR KÖY ENSTİTÜLÜ ÖĞRETMENLERİ UNUTMADI

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ödemiş Kadın Kolları Başkanlığı 24 Kasım Öğretmenler gününde, Ödemiş&rsquote yaşayan Köy Enstitülü...

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ödemiş Kadın Kolları Başkanlığı 24 Kasım Öğretmenler gününde, Ödemiş'te yaşayan Köy Enstitülü emekli öğretmenleri bir araya getirerek öğretmenler kahvaltısı programı düzenledi.

CHP İlçe merkezinde düzenlenen kahvaltıya köy enstitülü emekli öğretmenler, CHP İlçe Başkanı Nazan Dönmez, CHP Kadın Kolları Başkanı Emine Barut, CHP'li kadınlar ve basın mensupları katıldı.

Köy Enstitülü emekli öğretmenler ile kahvaltılarını yapan partili kadınlar öğretmenlerin günlerini kutlayarak onların anılarını dinledi. Kadın Kolları Başkanı Emine Barut ve İlçe Başkanı Nazan Dönmez günün anlam ve önemine değinen kısa birer konuşma yaptılar.

Barut, 'Bugün 24 Kasım Öğretmenler günü. Öncelikle başta ülkemizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı yetiştiren tüm öğretmenlerimizin günlerini kutluyoruz. CHP ilçe kadın kolları ve ilçe başkanımızın katkılarıyla bugün Köy Enstitülü öğretmenlerimiz ile kahvaltıda buluşmak istedik. Düzenlediğimiz kutlama programımıza katılan öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum' dedi.

      Nazan Dönmez ise, 'Bugün 24 Kasım Öğretmenler günü dolaysıyla başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum. Bugün Türk eğitim hayatında bir dönüm noktası olan, kısa sürede büyük başarılara imza atan, dünyaya örnek bir model Köy Enstitülü siz değerli öğretmenlerimiz ile bir arada olmaktan mutluyum. Sizler yıllar boyu ülkemizin kalkınmasına, gelişmesine, aydınlık yarınlara ulaşmasına katkılar sundunuz. Sizlerin bize verdiği değerli bilgiler ışığında bizler de çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Aramızdan ayrılan öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gününüz kutlu olsun, sağlıklı ve mutlu günler diliyorum.'

Öğretmenler adına konuşan emekli öğretmenler Yüksel Balcı da CHP'li kadınlara teşekkür etti. Balcı, 'Bu anlamlı günde Cumhuriyet Halk Partili kadınların Köy Enstitülü öğretmenleri unutmaması ve böylesine güzel bir program hazırlamalarına tüm arkadaşlarımız adına teşekkür ederim. İlçe başkanın kadın olması, kadın kolları ile koordineli çalışması böylesine güzel bir ortamı yaratmıştır. İlçe Başkanı Nazan Dönmez ve kadın kollarına çok teşekkür ediyoruz. Başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin günü kutlu olsun.'

Kahvaltının ardından Emekli Sen Ödemiş Temsilcisi emekli öğretmen Lütfü Gergeroğlu, günün anlamına ilişkin bir şiir okudu. Programa katılan diğer emekli öğretmenler ise öğrencilik ve meslek hayatlarında yaşadıkları anıları paylaştılar.

Kerem Karamanlıoğlu

Bakmadan Geçme