CHPLİ BALBAY TEŞEKKÜR TURUNDA

MUSTAFA BALBAL: &ldquoKÜÇÜKMENDERES OVASINI, BEREKET OVASI YAPACAĞIZ&rdquo İzmir 2. Bölge&rsquode aday adayı olarak girdiği önseçimden genel...

MUSTAFA BALBAL: 'KÜÇÜKMENDERES OVASINI, BEREKET OVASI YAPACAĞIZ'

İzmir 2. Bölge'de aday adayı olarak girdiği önseçimden genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sonra en çok oyu alarak ikinci sıraya giren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Balbay,  teşekkür turuna çıktı.

Önseçimin ardından bölgedeki ilçeleri ziyaret etmeye devam eden Milletvekili Mustafa Balbay dün de küçükmenderes bölgesindeki ilçelere ziyaretlerde bulundu.

Küçükmenderes'in başkenti Ödemiş'te olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Mustafa Balbay, Ödemiş'te önce CHP ilçe başkanlığını daha sonrada esnafları ziyaret etti.

İlçe Başkanı Nazan Dönmez, 'Partimiz Türk siyaset tarihinde bir tarih yazarak bir devrim yaparak demokrasi şöleninde geçen önseçim yaptı. Önseçimimiz partimiz için iktidar olmanın en önemli etkeni oldu. Her ilde olduğu gibi İzmir'de de huzurlu ve sükûnet içinde önseçimimizi yaptık. Zaten milletvekilimiz olan önümüzdeki dönem için de milletvekilimiz olacak olan Mustafa Balbay'ın Ödemiş ziyaretinden dolayı partililerim ve Ödemişli hemşerilerim adına teşekkür ediyorum' dedi.

Milletvekili Mustafa Balbay, partililere son kez salonlarda toplandıklarını bundan sonra sokaklarda, köylerde karşılaşacaklarını söyledi. Ödemiş'te altın madeni kurulma girişimlerini de değinen Balbay, küçükmenderes ovasını bereket ovası yapacaklarını altının kendisi ovanın kendisi olduğunu hatırlattı.

'HORZUM'A, HAMAMKÖY'E GİDELİM'

Balbay şunları ifade etti: 'Öncelikle beni oylarınız ile desteklediğiniz ve bölgede ikinci sırada milletvekiliniz olmamı sağladığınız için çok teşekkür ederim. Ben Ödemiş'in milletvekiliyim sizlerle birlikte partimizi 7 Haziran'da iktidara taşıyacağız. Ödemiş'te ve çevrede bana görev verin nereye gidilecek ise gidelim yurttaşımız ile daha çok görüşelim. Ödemiş'in Horzum yaylasına, Hamamköy yaylasına, Bıçakçı'ya, Yılanlı'ya birlikte gidelim. Ben özgürlüğüme kavuştuğum günden buyana Türkiye'yi adımlıyor CHP'nin politika ve projelerini anlatarak partime oy istiyorum. Arkadaşlar partimiz 7 Haziran'da ülkenin yönetimine geçiyor. 7 Haziran'dan sonra ülkemizde üretim desteklenecek. Adil gelir dağılımı sistemi oturtulacak. Mazot 2 TL'den çiftçiye verilecek. Kendi tohumunu kendi gübresini kendisi üreten bir ülke olacak. Emekli yurttaşımıza yapılacak olan çalışmaların bazıları açıklandı. Yılda 2 maaş ikramiye verileceğini genel başkanım Kemal Kılıçdaroğlu açıkladı.'

'KÜÇÜKMENDERES, TÜRKİYE'NİN ÖNEMLİ HAVZASI'

'Küçükmenderes bölgesi Türkiye için çok önemli havzalarımızdan biri. Küçükmenderes'te insanlarımız inatla direnerek üretmeye devam ediyor. Bizim dönemimizde üreticiye sahip çıkılacak. Küçükmenderes bölgesi sahip çıkılacak. Burada altın madeni kurmak aramak istiyorlarmış yaptığınız direnişe ortak oldum.'

'BU OVANIN KENDİSİ ALTINDIR'

'Bu ovanın kendisi bir altındır. Yılda üç kez ürün veren dünyaca önemli bir bölgedir. Burada asla ve asla altın madeni açtırmayacağız. Küçükmenderes ovasını bereket ovası yapacağız. Bir başka güzellikte herkes hazır olsun bu topraklardan bir başbakan çıkarıyoruz. Bugün son kez salondayız bundan sonra sokaklardayız. Ben şimdi Ödemiş sokaklarına çıkarak esnaf kardeşlerime hayırlı işler dileyeceğim sokaklarda görüşmek üzere.'

Parti binasında konuşması alkışlarla sonlanan Mustafa Balbay'a CHP Ödemiş örgütü de esnaf ziyaretinde yalnız bırakmadı. Balbay, esnaflara CHP'nin projelerinden bahsederek esnaflardan oy istedi.

Mustafa Balbay Ödemiş'ten sonra Kiraz ve Beydağ ilçelerini de ziyaret etti.

Bakmadan Geçme