CHP'den 19 Mayıs'ta 'sandık' mesajları

Berivan KAYA/YENİ İZMİR- 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında CHP İzmir İl Başkanlığı Cumhuriyet Meydanı'na...

Berivan KAYA/YENİ İZMİR- 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında CHP İzmir İl Başkanlığı Cumhuriyet Meydanı'na çelenk bıraktı. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, partililer katılım sağladı.

'SARAY AHALİSİNİ GÖNDERME VAKTİ'

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, 'Bugün günlerden bağımsızlık, mücadele, gençlik bayramı. Vatanı esaretten kurtaran o büyük adımın 104. Yılı. Bugün halkın bağımsızlık mücadelesini Büyük Önder Atatürk'ün başlattığı gün. Saltanattan egemenliğe geçilme kararının verildiği gün. Bu hedefler için bir araya gelebilmek cesaret istiyordu, emek istiyordu, onlar Mustafa Kemal'e olan inançla bunu başardılar. Buradan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, yol arkadaşlarını rahmetle anıyorum. O gün bu ülkenin bağımsızlık mücadelesini gençlere emanet eden Atatürk, gençliğin bir ülkedeki en büyük zenginlik olduğunu biliyordu. İşte tam da bu yüzden bizlere cumhuriyetin yılmaz bekçiliği görevini verdi. Ancak 21 yıldır gençlerin hayallerine ket vurmaya çalışan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Gençlik geleceğini çalan insanlardan hesabını soracaktır. Biz biliyoruz ki gençler 28 Mayıs'ta da demokrat amcalarını yalnız bırakmayacak. Gençlik gelecek, gelecek değişecektir. 15 Mayıs sabahından beri yüzlerce telefon aldık gençler elini taşın altına koymak istiyoruz. Biz gençler Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlunu 13. Cumhurbaşkanı yapmak için var gücümüze çalışacağız. Umut burada, umut bu süreçte malzeme taşımaktan bel fıtığı asmaktan bel fıtığı olan Karabağlar gençlik başkanımızda. Gençliğin umuduyla yakılacak bu meşale 28 Mayıs'ta bu ülkeyi aydınlatacak. Biz geldik, umut ve heyecanla geldik. Vakit saray ahalisini saraydan gönderme vaktidir' dedi.

' PARAYLA VATANDAŞLIK SATANLAR'

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise açıklamasında, ''1919 senesi Mayıs'ının 19'uncu gününde Samsun'a çıktım.' Ulu Önderin büyük eseri Nutuk'ta yer alan ve hepimizin hafızasına kazınan bu sözler, aynı zamanda bir ulusun küllerinden yeniden doğma hikayesinin de ilk cümlesi oldu.  Dünyanın yetiştirdiği en büyük askeri ve siyasi deha olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sarayın çıkarları yüzünden yalnızlaşan, kaderine terk edilen, savaşta bitap düşmüş bir milleti resmeder ve devrimini böyle başlatır. Ne tanıdık değil mi? Yine öyle günlere düştük. 104 yılda, menfaati için bu vatanın kıymetlerini kendi yandaşlarına ve emperyalist güçlere peşkeş çekenler olduğu kadar, tam bağımsız Türkiye için gözünü kırpmadan ölümü seçenlerde.  6.Filoya karşı namaz kılanlarda oldu, 6.filoya karşı direnenlerde. Sınırı namus bilenlerde oldu, para karşılığı vatandaşlık satanlarda. Herkes tarafını seçti 104 yılda' diye konuştu.

UMUT GENÇLİKTE

21 yıllık AK Parti iktidarından en çok gençlerin etkilendiğini belirten Aslanoğlu, '21 yıldır yaşadığımız karanlık en çok gençlerimizi etkiledi. Gelir dağılımındaki adaletsizlik yüzünden borçlu doğan gençlerimiz, sadece kendi geleceğinden değil memleketin geleceğinden de son derece endişeli, bunu biliyoruz.  Gönül isterdi ki; hayattaki tek borcunuz bu toprakları vatan yapan kahramanlarımıza olsun. Tek borcunuz ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkarma borcu olsun. 14 mayısta gördük ki, ülkemize umut yine gençlik olacaktır. Ülkemize değişimi yine sizler getireceksiniz. Ülkemizi aydınlığa bir kez daha sizler çıkaracaksınız. Bizler siz olduğunuz için bu kadar umutlu ve dirençliyiz.  Ülkemizden asla vazgeçmeyin. Bizler sizlerden asla vazgeçmeyeceğiz' ifadelerine yer verdi.

SOYER'DEN SANDIK ÇAĞRISI: UMUDU KORUYUN

İzmir Büyükşehir Beledi Başkanı Tunç Soyer, '19 Mayıs 1919'da olağanüstü bir direniş başladı ve milletin bağımsızlığını milletin kararlığı kurtaracak diyerek yola çıktılar. O bağımsızlığı yoksulluk pahasına kazanıyoruz ve kısa süre sonra cumhuriyetle buluşuyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi tarihin en köklü partilerinden biridir. CHP, bağımsızlığa, Atatürk devrimlerine başarıyla sahip çıkmayı başarmıştır. 100 yıl sonra bu milleti kucaklayan genel başkanımızı cumhurbaşkanı yapma vakti. 9 Eylül 2023'te CHP'nin ikinci yılını İzmir'de başka türlü kutlayacağız. Partinin şanına yakışır bir kutlama bizi bekliyor. Milletin aziz ve kararlılığı bu kez milleti demokrasiyle buluşturacak. Geride başlıyoruz diye düşünmeyin yüzde 50.5 değişim istiyor. Umudumuzu korumak mecburiyetindeyiz. Çok az kaldı, umudumuzu sonuna kadar koruyacağız. 100 sene önce nasıl gençlere emanet edildiyse biz de sizin ufkunuza, vizyonuna, enerjinize bırakıyoruz. Siz de kendi çocuklarınız için atalarımızın yaptığı gibi güzel bir memleket bırakacaksınız. Sizin enerjiniz bu hikayeyi değiştirmeye yetecek. Bu memleketin geleceğini siz aydınlatacaksınız. Nafiz Gürman mahallesinde bir genç kardeşim, 'Başkanım cebimizde yoktu gençliğimizden verdik' dedi. Bu memlekette hiçbir gencin gençliğinden vermeyeceği bir ülke kuracağız. Büyük bayramı kutlamaya az kaldı' ifadelerine yer verdi.

 

Bakmadan Geçme