CHP’de yerel seçim kulisleri hız kazanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in, yeniden aday olmaları kesin gibi görünüyor. Ancak kulisler, bu dört isim dışında da bazı değişikliklerin gündemde olduğunu işaret ediyor.

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, değişmesi muhtemel belediye başkanları olarak öne çıkıyor. Antalya'da ise büyükşehir belediye başkanlığı için iki isim gündemde. Mevcut başkan Muhittin Böcek'in yanı sıra CHP'li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da bu makama aday olmayı düşünüyor.

CHP, geçmiş yerel seçimlerde İYİ Parti'nin az farkla ya da işbirliği nedeniyle kaybettiği illere de odaklanmış durumda. Özellikle Balıkesir, Bursa ve Denizli gibi büyükşehirlerde, genel seçimlerde muhalefetin toplam oyunun iktidar blokunun üzerinde çıkmasını sağlama amacı taşıyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme