CHP’de tepkiler yükseliyor

İzmir'de 1'nci ve 2'nci bölgede listenin başını genel başkan yardımcıları çekti. İzmir 1'inci Bölge 1.sırada CHP...

İzmir'de 1'nci ve 2'nci bölgede listenin başını genel başkan yardımcıları çekti. İzmir 1'inci Bölge 1.sırada CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın, Barış İçin Akademisyenler bildirisine imza attığı için Marmara Üniversitesi'ndeki görevinden 7 Şubat 2017 tarihinde ihraç edilirken 2.Bölge 1.sırada CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Göçken yer aldı. Gökçen hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik, kamu görevlisine hakaret, kamu görevlisine iftira, Cumhurbaşkanına iftira ve Cumhurbaşkanına fiili saldırı suçlamalarıyla üç ayrı dava açıldı.

ELENEN İSİMLER

Ön seçim konusunda ısrarla mesaj veren Atila Sertel, Tacettin Bayır, Kani Beko adaylık için başvuru yaptı ancak listede yer alamadılar. Mevcut vekillerden sıraya giremeyen diğer isimler ise, Bedri Serter, Kamil Okyay Sındır olurken, Türkiye'nin ilk roman kökenli vekili Özcan Purcu'nun liste dışı kalması ve yerine roman vekilin gösterilmemesi 'roman vatandaşları kim temsil edecek?' sorularını da akıllara getirdi.

FERMUAR SİSTEMİ

CHP ve İYİ Parti, 10 ilde aday listeleri için 'fermuar' modelinde anlaştı ancak 'fermuar sistemi' denilince akla gelen kadın temsiliyeti unutuldu. Açıklanan listede 28 adaydan sadece 12'sinin kadın olmasına tepkiler yükseldi ve temsilde adaletsizlik vurgusu yapıldı. Kadınların özellikle son sıralara yerleşmesi parti tabanında büyük tepki topladı. İzmir listesinde 2. Bölge'de 8. Sırada İZBETON eski Genel Müdürü Hüseyin Sezer açıklanmıştı, ancak YSK'ya verilen listeden Sezer çıkarıldı ve yerine CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo getirildi.

İZMİRLİ PM ÜYELERİ DE LİSTEDE

CHP PM Üyesi Doğu ve Güneydoğu/Doğu Masası Koordinatörü ve Saha Çözüm Masası Koordinatörü Devrim Barış Çelik ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yakınlığıyla bilinen PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu listede yerini aldı.

MUTLU LİSTE DIŞI

İzmir listesinde DEVA, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti'den, 4 isim yer aldı. Listede, 1'nci bölge altıncı sıradan DEVA Kurucu İl Başkanı Seda Kaya Ösen, yedinci sıradan Demokrat Parti'den Haydar Altıntaş, ikinci bölgede ise beşinci sıradan Demokrat Parti'den Salih Uzun ve yedinci sıradan da Gelecek Partisi'nden Mustafa Bilici aday gösterildi. Öte yandan İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanlığı görevinden istifa edip CHP'den milletvekili aday adayı olan Zekeriya Mutlu, liste dışı kaldı. Esnaf, Zekeriya Mutlu'nun aday olmasına kesin gözle bakarken listenin açıklanmasıyla hüsrana uğradı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme