CHP’de gerilim yükseliyor MYK toplantısında tartışma çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Merkez Yönetim Kurulu arasında bir toplantı gerçekleşti. Toplantıya ilişkin verilen kulis bilgileri ise...

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Merkez Yönetim Kurulu arasında bir toplantı gerçekleşti. Toplantıya ilişkin verilen kulis bilgileri ise şaşırttı.

Duvar gazetesinden Nergis Demirkaya'nın haberine göre CHP Sözcüsü Faik öztırak, CHP'de değişime gidilmesi gerektiğini savunan değişim hizbinin lideri Ekrem İmamoğlu'nun gerçekleştirdiği gizli Zoom toplantısı ile ilgili olarak 'partimizin geleneklerine uymayan, hiyerarşisini dikkate almayan, etik olmayan toplantıları doğru bulmayız. Yarışmaya evet diyoruz ama bu süreçte partimizin yıpratılmasını da doğru bulmuyoruz' ifadelerini kullandı. Öztrak ayrıca Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kamuoyu önünde partiyi yıpratacak açıklamalar yapılmaması çağrısını da hatırlattı.

Grup Başkanı Özgür Özel ve Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ise Zoom toplantısının sızdırılmayan kısımları hakkında bilgi verdi, ve toplantı hakkında daha önce kendilerine yöneltilen eleştirilere karşı yaptıkları açıklamaları hatırlattı.

Özel ve Günaydın, CHP içerisinde bu tür görüşmelerin daha önce de yapıldığını, parti tüzüğüne aykırı bir durum bulunmadığını, yapılan toplantıda parti içi tartışmayı körükleyecek bir konuşma yapılmadığını söyledi.

Yine gelen kulis bilgilerine göre 3 isim arasında yaşanan tartışmaya Kemal Kılıçdaroğlu müdahale etmedi.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme