CHP ÖDEMİŞ NAZAN DÖNMEZ DEDİ

&ldquoDÖNMEZ 236, BOYACIOĞLU 154 OY ALDI&rdquo  Küçükmenderes ilçelerinde Kiraz ilçesi ile başlayan ilçe kongreleri Ödemiş ile...

'DÖNMEZ 236, BOYACIOĞLU 154 OY ALDI'

 Küçükmenderes ilçelerinde Kiraz ilçesi ile başlayan ilçe kongreleri Ödemiş ile devam etti. Ödemiş olağan ilçe kongresi de dün yapıldı.

Ödemiş Belediyesi Nikh, Kongre ve Düğün Merkezine yapılan kongreye CHP İzmir İl Başkan yardımcısı Abdullah Aydemir, Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, CHP İzmir milletvekili adayı Dr. Ülkümen Rodoplu, çevre ilçe başkanları, CHP İzmir Büyükşehir, Ödemiş, Kiraz ve Beydağ Belediye meclis üyeleri ile DP ilçe başkanı Mesut Akbay katıldı.

Eski İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci oy birliği ile divan başkanı olurken divan üyeleri Mustafa Kantar ile Sema Bilgi oldu.

Başkan Serdar Değirmenci yönetiminde başlayan kongre gündeminde ilk olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. İstiklal Marşı okundu.

Açılış konuşmasını yapan Başkan Serdar Değirmenci, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Erol Soyuer'i andı.

 

'EROL SOYUER'İ UNUTMAYACAĞIZ'

Değirmenci şunları ifade etti: 'Bugün Ödemiş ilçemizde en güzel ve demokratik şekilde kongremizi gerçekleştiriyoruz. Partimizin tüm emekçileri, üyeleri, meclis üyeleri, adayları, gençleri, kadınları burada ama bir tek kişi maalesef aramızda değil. Unutamayacağımız Erol Soyuer arkadaşımızı anıyor tekrar ruhu şad olsun diyorum. Evet, 12 yıldır ülkemizi yöneten AKP iktidarı ülkemizi yangın yerine çevirmiştir. Dış ülkeler ve komşu ülkelerle aramızı bozmuştur. Her gün kötü haberler aldığımız şu günlerde üst üste vahim olaylar peş peşe yaşanmıştır.

 

'ÜLKEMİZ SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ'

Geçtiğimiz gün Cumhuriyet Gazetesinin değerli genel yayın yönetmeni ile Ankara temsilcisi cezaevine atılmıştır. Dün de Diyarbakır baro başkanımız öldürülmüştür. Diyarbakır, Suruç, Reyhanlı ve Ankara'da patlayan bombalar ile ülkemiz savaş alanına dönmüş birçok can hayatını yitirmiştir. Ekonomi çökmüş, işsizlik on buçuk milyonlara ulaşmıştır gelinen nokta budur. AKP 13 yılda Atatürk'ün ve cumhuriyetin kazandırdığı değerleri yok etmek için, sendikaların içini boşaltarak işlevsiz hale getirmek için, devletin tüm kurumlarının işlevini yitirmesi için çalışmıştır.

 

'AYAKTA OLAN TEK YER CHP'DİR'

Danıştay, Sayıştay, Yargıtay gibi kurumlar AKP'ye göre yeniden dizayn edilmiştir. Medyanın sesi kısaltılmıştır, iş adamlarının üzerine gidilmiştir, muhalefetin sesi de belli ölçüde kısaltılmıştır. Tüm bunların karşısında en örgütlü, en güçlü şekilde dimdik ayakta duran bir kurum vardır onunda adı Cumhuriyet Halk Partisidir. Bugün kırılmadan, darılmadan, ayrışmadan kongrelerimizi yapıyoruz. Ben her iki adayımızı da başarılar diliyorum. Ödemiş ilçe kongremizin Ödemiş'e, İzmir'imize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kazanan CHP olacaktır.'

Açılış konuşmasının ardından çalışma raporları ve gelir gider raporları okunarak ibra edildi.

Söz alan parti üyeleri Adnan Saygılıer ve Mustafa Ölçer birer konuşma yaptılar.

İl başkan yardımcısı Abdullah Aydemir, 'Bugün Ödemiş'te bayramımızı gerçekleştiriyoruz. Parti içi demokrasimizin kuralı olan kongrelerimizi ilçelerimiz de en güzel şekilde gerçekleştiriyoruz. Bugün burada kazanan partimiz olacaktır, kazanan Ödemiş olacaktır, kazanan İzmir'imiz ve ülkemiz olacaktır. Kongremiz ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun' dedi.

 

'İYİ Kİ CHP VAR, İYİ Kİ SİZLER VARSINIZ'

Milletvekili Dr. Ülkümen Rodoplu da şunları söyledi:

'Bugün yine güzel Ödemiş'imizde en güzel günlerimizden yaşıyoruz. Ama bugünlerde ülkemiz karanlık içerisinde boğuşmaktadır. Geçtiğimiz gün Türkiye'nin iki değerli gazetecisinin hapse atılması, dün baro başkanın öldürülmesi, güvenlik güçlerinin şehit edilmesi çok kötüdür. Sınırlarımızda olan bitenler, yan komşu ülkelerimizde olan bitenler savaşın eşiğine gelmiş bir Türkiye konumundayız. Bu kadar olumsuzluğun içerisinde iyi ki Cumhuriyet Halk Partisi var. İyi ki sizler varsınız. Biz CHP'liler ülkemizi içinde bulunduğu durumdan çıkarmaya, çocuklarımıza iyi bir Türkiye bırakmak için var gücümüz ile çalışmaya devam edeceğiz. Bugünden sonra sokaklarda ilçelerimizde çalışacağız. Yerel yönetimlerimizin yaptığı başarılı işleri daha iyi anlatacağız. Bugün burada demokrasi kültürümüz yaşanıyor. Her iki adayımızı da başarılar diliyorum.'

Konukların konuşmalarının ardından adaylar Nazan Dönmez ve Remzi Boyacıoğlu'nun konuşma sıralaması oylandı.

 

BOYACIOĞLU: 'CHP AYAĞA KALKMADAN, TÜRKİYE AYAĞA KALKAMAZ'

İlk konuşmacı Remzi Boyacıoğlu şunları ifade etti:

'Onurlu bir geçmişin Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partinin değerli mensupları kongremize hoş geldiniz. Bizler bir yola çıktık kimseyi ayrım yapmadan kadını, genci, yaşlısı demeden çalışmak istiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün yurtta sulh cihanda sulh ilkesini benimseyerek ülkemizde ve dünyamızda savaş istemiyoruz barış istiyoruz. Türkiye'nin her geçen gün sorunları büyüyor. İşsizlik, yoksulluk, ayrımcılık, kutuplaşma, seviyesizlik, kincilik, zorbacılık her geçen gün büyüyor. Cumhuriyetimiz ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü tehdit altında. Güvenlik güçlerimiz şehit ediliyor, sivillerimiz öldürülüyor. Mülteciler çaresiz böyle bir Türkiye yaşanabilir bir Türkiye değildir. Bu düzeni değiştirebiliriz bu değişimi başarabiliriz. CHP ayağa kalkmadan Türkiye ayağa kalkmaz. Yeni bir ideoloji ve anlayış arayışı içinde değiliz. Programımız net açık, ideolojimiz bellidir.

 

'YÖNETİM DEĞİL YÖNETİŞİM ANLAYIŞI İÇERİSİNDEYİZ'

Bizler yönetim değil yönetişim anlayışı içerisinde partimizi yönetmek istiyoruz. Siyaseti halkın içinde halkla beraber yapacağız. Yönetim kurulu toplantılarını parti merkezinde değil köylerde beldelerde yapacağız. Milletvekili geldiğinde parti binasında ağırlayıp gönderme yerine halkın içinde sokakta onunla, halkla birlikte olacağız. Ortak akıl ile belediye başkanlığı ve meclis üyeleri seçiminde de ön seçim ile yapma sözü veriyoruz. Bizler %25'i paylaşma mücadelesimi vereceğiz ya da bu bize yetmiyor diyerek büyütecek miyiz? Bizler bir karar aldık partimizi büyütmek için çalışacağız iktidar etmek için çalışacağız. 2019'da partimizi iktidara taşıyacağız. Bugün bu kongrenin kaybedeni yoktur. Kazananı vardır kazanan CHP'dir.'

 

DÖNMEZ: 'CHP'Lİ DEMEK DEVRİM YAPACAK İRADEYE SAHİP OLMAK DEMEKTİR'

Nazan Dönmez de şunları ifade etti:

'Sevgili partililerimiz kongremize demokrasi şölenimize hoş geldiniz. Cumhuriyet Halk Partisi Türk halkının var olma iradesinin adıdır. Bağımsızlık aşkıdır, özgürlük sevdasıdır. CHP'li demek cumhuriyetin kurucusu, demokrasinin öncüsü olmak demektir. CHP'li demek devrim yapacak iradeye sahip olmak demektir. Bu devrimci ruh Türkiye ve Türk halkına yeni bir umut kazandıracaktır. Sevgili dostlar yerel yönetimlerde yönetilicilik yapmak sorumluluk ister. Zordur, yorucudur bu örgüt çalışan arkadaşların asla unutmaz. Erol Soyuer ağabeyimiz olmak üzere tüm hayatını kaybeden partililerimizi rahmet anıyorum.

 

'MÜCADELE GÜNÜDÜR'

Değerli partililerim bu kongre farklılıklarımızı ayrıştırma nedeni değil, bir zenginlik olarak görülmesi gerekmektedir. CHP'ye yakışır bir şekilde ülkemizi karanlık amaçlarına alet etmek isteyenlerle mücadele günüdür. Gün birbirimizi anlamaya, dinlemeye, kimseyi aşağılamadan, ötekileştirmeden yok saymadan insan ve emek odaklı bir hayatı paylaşma günüdür. O zaman CHP siyaset sahnesinde hak ettiği yeri bulacaktır. Değerli arkadaşlarım herkesi eşit davranan, kucaklayan bir siyaset anlayışı ile yola çıktık. Örgütsel gelişmenin ilk ayağı olarak kendi içimize kapalı bir yapı olmaktan çıkıp toplumun tüm kesimlerine ortak bir noktada toplayan toplumsal anlayış ve dinamiğinin öne çıktığı bir yapı oluşturacağız.

 

'UMUT DOLU, ZOR BİR DÖNEMDE BAŞARI SAĞLADIK'

Geçtiğimiz dönem umut dolu ama zor bir dönem oldu. 4 ay süreli iki seçim maratonunu başarıyla geride bıraktık. Partimizin Ödemiş'te en çok oyu almasını sağladık. Bundan sonra kendi kendimiz ile kavga etmeyi bırakmamız gerekiyor. Sosyal demokrat düşüncelerimizi pratiğe dökeceğiz. Bizlere vereceğiniz yetki ile gayretlerimizin gerçekleştirilmesi yönünde adımlar atacağız. Bizden önce hizmet edenlerin koyduğu tuğlanın üzerine bir tuğla daha koyarak partimizi büyüteceğiz. Mustafa Kemal Atatürk'ün CHP'nin 4.kurultayında söylediği gibi 'Partimize ve ulusumuza bütün varlığımızla çalışmak, bütün parti üyelerimizin bozulmaz andıdır' ilkesiyle yola çıkan bizler birlik, beraberlik ve dayanışma unsurlarından ayrılmadan hizmet etmeye devam edeceğiz. Sevgili CHP'liler bizler beraber olduğumuz sürece Ödemiş ilçe örgütü olarak üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz kalmayacaktır. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım örgütümüzün emrinde olacağız. Bizim rotamızı ancak siz parti emekçilerimiz belirleyeceksiniz. Bugün partimize akıl veren değil güç verene ihtiyacımız var.'

 

'SOL VE SOSYAL DÜŞÜNCENİN ŞARKILARINI SÖYLEYECEĞİMİZ GÜN YAKINDADIR'

Hep beraber sol ve sosyal düşüncenin şarkılarını söyleyeceğimiz günlerin yanı başımızda olduğunu düşünüyorum. Yeter ki isteyelim mücadele edelim. Örgütün içinden gelen, örgütün hamurunda yoğrulmuş kardeşiniz olarak karşınızdayım. Bu kongreden birlik ve beraberlik çıkacaktır. Burada amacım salonu ateşleyip oy devşirmek değil bugün burada karşınızda görevi sadece partisine hizmet etmek olan birisi olarak bulunuyorum.<p style=´text-indent:14.2pt´ class=

Bakmadan Geçme