CHP KADIN KOLLARINDAN HER ANNEYE BİR FİDAN

EMİNE BARUT: &ldquoKADINLARIMIZ ÜRETKENDİR&rdquo Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ödemiş Kadın Kolları Başkanlığı anneler günü için geçen...

EMİNE BARUT: 'KADINLARIMIZ ÜRETKENDİR'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ödemiş Kadın Kolları Başkanlığı anneler günü için geçen yıllarda olduğu gibi meyve fidanı dağıttı.

Her anneye bir fidan projesi kapsamında 500 adet meyve fidanı Ödemiş Öğretmenevi önünde annelere dağıtıldı.

Bademli Fidancılık Kalkınma Kooperatifinden temin edilen erik, armut, elma fidanlarına Ödemişli anneler büyük ilgi gösterdi.

Annelerin hayatta en kutsal insanlar olduğunu söyleyen CHP Kadın Kolları Başkanı Emine Barut, annelerin bu fidanları da evlatları gibi yetiştireceklerini söyledi.

'500 FİDAN ANNELERE VERİLDİ'

Konu ile ilgili olarak konuşan Emine Barut şunları ifade etti: 'Her yıl düzenlediğimiz artık geleneksel hale gelen fidan dağıtımımızı bu yılda 500 meyve fidanı ile gerçekleştirdik. Geçen yıllarda da 10 Mayıs anneler günü arifesinde annelerimize meyve fidanları dağıtmıştık. Bu yılda Bademli Fidancılık Kalkınma Kooperatifinden temin ettiğimiz erik, armut, elma fidanlarımızı annelerimize hediye ettik. Yöremiz çiftçi ailelerinin, çiftçiliğe dayalı ailelerinin yaşadığı bir yöre olmasından dolayı her ailenin ya evinin yanında fidan dikecek bahçesi ya da küçük büyük tarlası bağı bahçesi var. Bu yüzden projemize ilgi de büyük oluyor. Geçen yıllarda dağıttığımız fidanları bildiğimiz ailelerinin bahçesinde meyve verirken görme şansımız oldu. Biz CHP'li kadınlar üretiminden yana olduğumu burada da göstermek istiyoruz. Kadınlarımız üretir, cepheye mermi taşır, inek bakar, tarla sürer, çocuk doğurur, çocuğunu en iyi okullara gönderir. Toplumumuzun yarısının kadın olduğu bu coğrafyada kadınlar hiçbir konuda geride bırakılmamalıdır. Biz bunları savunuyoruz.

'KADIN CİNAYETLERİ PEŞ PEŞE YAŞANDI HÜKÜMET SEYRETTİ'

 Ancak ülkemizde son yıllarda kadın cinayetleri, tecavüzler peş peşe yaşanmış ülkemiz karanlığa doğru sürüklenmiştir. AKP iktidarı bu olaylara çözüm bulacağı yerde bu yaşanan vahşiliği bir kenara bırakmış kadınların doğumuna, kaç çocuk doğuracağına, başörtüsüne, etek boyuna karışmıştır. Ülkemiz kadın cinayetinde dünya ülkeleri arasında başı çekme durumuna gelmiştir.'

'KADINLAR CHP İKTİDARINDA REFHA KAVUŞACAK'

'CHP iktidarında kadınlar refaha kavuşacak özgürce yaşacak ve cinayetlere kurban edilmeyeceklerdir. Partimizin kadına verdiği değer açıkça ortadadır. Partimiz kadın kotası getirmiş siyasete daha çok kadın siyasetçi sağlamıştır. Üç büyük kentimizin milletvekili sıralamalarına ilk sıralar kadın adaylarımıza yer verilmiştir. Ülkemizi her konuda karanlıktan kurtarma vaktidir. 7 Haziran'da CHP iktidarında halkın iktidarında karanlık sona erecektir. Fidan dağıtımımıza ilgi gösteren tüm annelere, fidanları temin etmede bize destek veren Bademli Kalkınma Kooperatifine teşekkür ediyorum. Tüm annelerimizin günlerini kutluyorum.'

İlçe başkanı Nazan Dönmez, 'Bende bir anneyim öncelikle tüm annelerimizin günlerini kutluyorum. Yeni anne olacak anne adaylarımızı da sağlıklı ve mutlu yarınlar diliyorum. Partimizin kadın kolları her yıl artık geleneksel hale gelen her anneye bir fidan projesi bu yılda büyük ilgi ile yapıldı. Emeği geçenlere, kadın kollarıma, gençlik kollarımıza, Bademli Fidancılık Kalkınma Kooperatifine teşekkür ediyorum. Başta Zübeyde annemiz olmak üzere tüm annelerimizin günlerini kutluyorum' dedi.

 

Bakmadan Geçme