CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın hayatı ve siyasi kariyeri

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, 1972 yılında Ankara'da Astsubay olan babasının görev yaptığı bir ailede ortanca...

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, 1972 yılında Ankara'da Astsubay olan babasının görev yaptığı bir ailede ortanca çocuk olarak dünyaya geldi. İlkokulu Ankara Bayrak Garnizonu ilkokulunda tamamladıktan sonra ailesinin İzmir'e taşınmasıyla eğitim hayatına burada devam etti. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni başarıyla tamamladıktan sonra eşi Selin Ercoşkun Bakan ile birlikte serbest avukatlık yapmaya başladı. İlkeli uzlaşmalardan yana olan Bakan, Mustafa Kemal Atatürk'ün bilimsel doğruyu esas alan ilkelerine bağlıdır.

Siyasi hayatına 2004 yerel seçimlerinde Belediye Meclis Üyesi adayı olarak adım atan Bakan, 2007 Genel Seçimleri'nde İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı oldu. 2009 Yerel Seçimleri'nde İzmir İl Seçim Koordinasyon Kurulu Başkanı olarak görev yaptı ve aynı yıl Karabağlar Belediye Meclisi üyesi seçildi. Karabağlar Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili ve Hukuk Komisyonu Başkanlığı görevlerini de üstlendi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi üyeliği ve CHP Grup Sözcülüğü yaptıktan sonra 2015 yılında milletvekili seçildi. Siyasi kariyerinde önemli görevler üstlenen Bakan, CHP 32. Olağan Kurultay Kurultay Delegesi, CHP 16. Olağanüstü Kurultay Tüzük Teknik Komisyonu Üyesi, CHP 17. ve 18. Olağanüstü Kurultay Divandan Sorumlu Kurultay Görevlisi gibi görevlerde de bulundu.

Bakan aynı zamanda Karabağlar Kent Konseyi Kurucu Başkanı, İzmir Kent Konseyleri Birliği Kurucusu ve Türkiye Kent Konseyleri Platformu Kurucu Üyesi olarak da aktif bir rol oynadı. 26. ve 27. Dönem CHP İzmir Milletvekili olarak görev yapan Bakan, TBMM İçişleri, Milli Savunma ve Çevre Komisyonu Üyeliği yaptı.

14 Mayıs 2023 seçimlerinde CHP'den yeniden milletvekili seçilen Murat Bakan, amatör pilot olup Gyrocopter ve Ultralight kategorilerinde pilot lisansına sahiptir.

Bakmadan Geçme