CHP İzmir İl Kongresi’nde Divan Başkanı’nın kim olacağı açıklandı

İzmir’de CHP ilçe kongrelerinin sona ermesinin ardından gözler 16 Eylül’de yapılacak İl Kongresi’ne çevrilmişti. Kongrede İl...

İzmir'de CHP ilçe kongrelerinin sona ermesinin ardından gözler 16 Eylül'de yapılacak İl Kongresi'ne çevrilmişti. Kongrede İl Başkanlığı için adaylığını açıklayan ilk isim eski Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus olurken, ardından bir diğer eski Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ve mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da adaylığını açıklamıştı. Aslanoğlu'nun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından desteklendiği söylenirken, kongre Gaziemir Fuar Alanı'nda yapılacak.

Divan Başkanı belli oldu

İl Kongresi'nde, ilçe kongreleri sırasında seçilen kongre üyeleri oy kullanacak. İl Kongresi'nin yapılması ile beraber ise, henüz tarihi belli olmayan Kurultay'da oy kullanacak delegeler belirlenmiş olacak.

İl Kongresi'nde Divan Başkanlığı yapacak olan ismin ise Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Zeynel Emre olduğu öğrenildi. Emre, ayrıca parti içerisinde Hukuk ve Seçim İşleri Sorumluluğu yapıyor.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme