CHP heyetinden cezaevindeki Merdan Yanardağ'a ziyaret

CHP Milletvekilleri Enis Berberoğlu, Utku Çakırözer ve Evrim Karakoz, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Tele 1 Genel...

CHP Milletvekilleri Enis Berberoğlu, Utku Çakırözer ve Evrim Karakoz, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından milletvekilleri cezaevi önünde bir açıklama yaptı.

Enis Berberoğlu, yaptığı açıklamada, 'Bu bir oyun. Kamuoyu nezdinde başladı. Merdan Yanardağ'ın ismi, itibarı, gazeteciliği, haberciliği ve kanalı saldırıya uğradı. Haksız yere saldırıldı' dedi ve 'Kendisi zaten çok iyi biliyor ki, o ne bir suçlu, ne de bir terörist. Bunu biz de biliyoruz. Bu yüzden onun yanında duruyoruz. Sadece Merdan Yanardağ'ın değil, TELE 1'in yanında olmanızı ve destek vermenizi bekliyoruz' şeklinde konuştu.

Çakırözer ise açıklamanın devamında, 'Bir bayram günü cezaevinde bir gazeteciyi ziyaret etmek zorunda kalmamız, Türkiye'de demokrasinin, basın özgürlüğünün, halkın haber alma hakkının ne durumda olduğunu gösteren bir şey. Maalesef cezaevlerinde gazeteciler, aydınlar, hak savunucuları, aktivistler ve siyasetçiler, yüzlercesi bayrama özgürlüğünden, ailelerinden, sevdiklerinden mahrum kalıyor. Bunlardan sonuncusu da maalesef Merdan Yanardağ' ifadelerini kullandı.

Çakırözer, Yanardağ'ın kendilerine kamuoyuna iletmeleri için bir mesaj verdiğini belirtti ve 'Bu yaşadığım, bir demokrasi mücadelesidir. Sözlerim hiçbir şekilde suç değil. Ama benim üzerimden bütün toplumu ve muhalif kesimleri sindirmeye, susturmaya çalışıyorlar. Anayasa ve uluslararası sözleşmeler tarafından teminat altındaki basın, ifade özgürlüğü ve haber alma hakkını yok etmeye çalışıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Antidemokratik hiçbir girişim karşısında boyun eğmeyeceğiz. TELE 1 ve muhalif medya kuruluşları bu tür antidemokratik baskılara alışkındır. Zorbalığa karşı mücadele etmeyi bilirler. Ben AKP mahkemelerinde ilk kez yargılanmıyorum. İlk kez hapis de yatmıyorum. Türkiye'de aydın ve muhalif olmanın bedelinin buralardan geçmek olduğunu çok iyi biliyorum. Daha önce olduğu gibi adımı, mesle

ğimi ve felsefi tercihlerimin onurunu koruyarak buraya girdiğim gibi buradan dik durarak çıkacağım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü benden suçlu çıkmaz, hele terörist hiç çıkmaz. Bu süreçte dayanışma gösteren tüm dostlarıma, tüm vatandaşlara ve medyadaki meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Sevgi ve saygılarımı iletiyorum' mesajlarını paylaştı.

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz da açıklamada, 'CHP Genel Merkezi'nin görevlendirmesiyle bayram günü Merdan Yanardağ'ı ziyaret etmeye geldik. Merdan Yanardağ, yapmış olduğu 20-25 dakikalık bir konuşmanın 2-3 dakikalık bir bölümü kesilerek montajlanarak tutuklandı. Üstelik kendisiyle görüşmemizde de hatırlattığı gibi, zaten hakkında yurt dışına çıkma yasağı bulunuyor; yurt dışına çıkma yasağı olan bir kişinin 'kaçma şüphesi' ile tutuklanması hukuka uygun bir durum değildir. Biz her zaman şunu söylüyoruz: Ne CHP ne de Merdan Yanardağ gibi muhalif gazeteciler terörle yan yana anılamaz. Ne CHP'lilerden ne de muhaliflerden terörist çıkmaz. Merdan Bey'in avukatları itiraz sürecini başlattılar. Muhtemelen önümüzdeki hafta itirazda bulunacaklar. Biz de hafta içinde Genel Merkez'e durumu raporlayacağız. CHP olarak bu süreci hukuken yakından takip edeceğiz' şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme