CHP-Halk TV sözleşmesinin feshinin ardından Basın Konseyi, Halk TV’ye eleştiri getirdi

Cumhuriyet Halk Partisi ve Halk TV arasındaki sözleşme feshedildi. Basın Konseyi, sözleşmenin feshi üzerine Halk TV’yi...

Cumhuriyet Halk Partisi ve Halk TV arasındaki sözleşme feshedildi. Basın Konseyi, sözleşmenin feshi üzerine Halk TV'yi eleştiren bir açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada konsey, 'Bir siyasi parti bir televizyon kanalıyla, grup toplantıları ve haberlerinin yayınlanması için sözleşme yapmış, bu sözleşme partinin iptal etmesiyle ortaya çıkmıştır. Söz konusu kanal kendini haklı çıkarmak için sözleşmeyi iptal eden partiyi suçlayan yayınlar yapmıştır' dedi.

Basın Konseyi Yüksek Kurulu'nun, söz konusu olayı basın meslek ilkeleri yönü ile değerlendireceği söylenen açıklamada, konseyin önceliğinin gazeteciliğin ve yayıncılığın temeli olan bağımsız habercilik refleksinin korunması olduğu söylendi.

CHP ile Halk TV arasındaki sözleşmenin sona ermiş olduğu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem tarafından duyurulmuştu. Erdem, yaptığı yazılı açıklamada 'Halk TV isimli televizyon kanalı ile partimiz arasında yapılmış olan ve Anayasa Mahkemesi ve Sayıştay denetimine tabi 1 Ocak 2023 tarihli protokolün 6.3. maddesi kapsamında, partimiz tek taraflı fesih hakkını kullanmış, Halk TV ile tüm ilişkimiz sona ermiştir.' dedi.

haber merkezi

Bakmadan Geçme