CHP eski Grup Başkanvekili’nden CHP eleştirisi: Çekilmesini bilmek lazım

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 28.dönem İstanbul Milletvekili ve CHP eski Grup Başkanvekili Engin Altay, seçim sonuçlarını...

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 28.dönem İstanbul Milletvekili ve CHP eski Grup Başkanvekili Engin Altay, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Engin Atalay CHP'nin son seçimlerde sergilediği performansı değerlendirerek 'Çekilmeyi bilmek lazım' dedi. Altay, CHP'nin tepeden tırnağa iç muhasebesini yapması gerektiğini vurgulayarak 10 senedir yürüttüğü CHP Grup Başkanvekilliğine aday olmama kararını 'Ben 10 yıl grup başkanvekilliği yaptım. Partim seçim kaybetti. Kazansak TBMM Başkanı olacaktım. Öyle bir hevesim vardı. Bu tablodan sonra, 'Hem grup başkanvekili hem Meclis başkanvekili ol.' dedi arkadaşlar, kabul etmedim. Çekilmeyi bilmek lazım. Çekilmek lazım. Örgütü rahatlatmak lazım. Ama 'yeni yüzler gelsin' derken, yeni MYK gibi olmaması lazım tabii' sözleri ile açıkladı.

Seçimin kaybedilmesinde kendisi ile birlikte siyaset yapan mevcut CHP'li politikacıların da sorumluluk alarak kenarı çekilmesi gerektiğini belirten Altay , bu görüşünü CHP Genel Başkanı ve ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında da dile getirdiğini vurguladı. Ayrıca, Altay'ın çekilme kararıyla ilgili olarak kendisinden başka hiç kimsenin kendi isteğiyle çekilmeye yanaşmadığına dikkat çekti.

Kurultay hakkında görüş bildiren Altay,

'Kurultay kesinlikle seçimden önce yapılmalı. Yerel seçimden önce yapılmazsa bir fecaattir. Parti yerel seçimde aradığı heyecanı bulamaz. Genel başkanımızla devam edebiliriz. Buna karar verecek olan kurultaydır. Ama bunun parti yönetimi var, parti meclisi var, MYK'sı var. Bu MYK ile biz yerel seçimlere mi gideceğiz, gözünü seveyim!' sözleri ile tepkisini belirtti.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme