CHP Çiğli İlçe Başkanlığı’nda kriz

İzmir’in ilçelerinde CHP kongreleri devam ediyor. İlçe başkanlarının seçildiği kongrelerde kimi yerlerde tek aday çıkarken, kim...

İzmir'in ilçelerinde CHP kongreleri devam ediyor. İlçe başkanlarının seçildiği kongrelerde kimi yerlerde tek aday çıkarken, kim yerlerde birden fazla aday oluyor.

Çiğli'deki CHP ilçe kongresine 2 gün kala eski İl Başkan Yardımcısı Şirin Akgül'ün, partiden istifa ettiği iddia edildi.

Dün Çiğli İlçe Başkanlığı'nda yapılan toplantıyı terk ettiği de belirtilen Akgül'ün, istifa dilekçesini İlçe Başkanı Mert Özcan'a sunduğu söylendi.

Çiğli'de 27 Ağustos'ta CHP kongresi yapılacak. İlçe Başkanlığı'na aday olan 3 kişi arasında Şirin Akgül'ün dışında Erkan Akar ve Hüseyin Çetin bulunuyordu fakat ilçe örgütünün eğilimleri sonucu CHP Çiğli'de kongreye tek adayla ve ortak liste ile gidilmesi için toplantı yapıldı.

Toplantı sırasında Akgül'ün, mahallelere giderek vatandaşlardan fikir alınması ve delege listesinin buna göre belirlenmesi teklifine itiraz ederek 10 il delegesi ve 5 ilçe yöneticisi talep ettiği iddia edildi. Görüşmelerin tıkanmasıyla Akgül'ün, istifa dilekçesini imzalayarak İlçe Başkanı Mert Özcan'a sunduğu belirtildi.

Akgül'den yalanlama

Şirin Akgül ise sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımla bu iddiaları yalanladı. Paylaşımında Akgül, 'partiden istifa ettiğim ve ilçe başkanlığı adaylığından çekildiğim yönündeki iddiaların tamamı asılsızdır, itibar etmeyiniz' dedi.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme