CHP, Barış Pehlivan için adalet bakanı ile görüşecek

Gazeteci Barış Pehlivan, Libya’da görev sırasında hayatını kaybedip Manisa’da defnedilen Milli İstihbarat Teşkilatı mensubu ile ilgili...

Gazeteci Barış Pehlivan, Libya'da görev sırasında hayatını kaybedip Manisa'da defnedilen Milli İstihbarat Teşkilatı mensubu ile ilgili haberi nedeniyle 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmış, 6 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilmişti.

Pehlivan, sosyal medya platformu Twitter üzerinden yeniden hapse gireceğini duyurdu. Denetimli serbestlikten faydalanarak tahliye olan Pehlivan'ın, kendisi hakkında açılan yeni bir dava yüzünden 8 ay ceza alması söz konusu.

Gazeteci Barış Terkoğlu, Pehlivan'ın yeniden hapse girme ihtimalinin ortaya çıkması ile beraber CHP'nin harekete geçtiğini Halk TV ekranlarında duyurdu. Yaptığı açıklamada Terkoğlu, 'CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilinde 6 kişilik bir milletvekili grubu görevlendirmiş durumda. Bu grup önümüzdeki çarşamba günü Adalet Bakanı ile görüşmek için randevu almış. Süreç hakkında CHP'nin 6 milletvekili Adalet Bakanıyla görüşecek' dedi.

CHP heyeti içerisinde Ali Mahir Başarır, Umut Akdoğan, Deniz Yücel, Gökçe Gökçen, Gizem Özcan ve Cumhur Uzun bulunuyor.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme