Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Kimdir

Mehmet Özhaseki, Türk siyasetçi ve mühendistir. 1957 yılında Kayseri’de doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Kayseri’de tamamlamıştır....

Mehmet Özhaseki, Türk siyasetçi ve mühendistir. 1957 yılında Kayseri'de doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Kayseri'de tamamlamıştır. Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü'ne başlamış ancak siyasi olaylar nedeniyle eğitimini yarıda bırakarak İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne geçmiştir. Hukuk eğitimini tamamladıktan sonra avukatlık stajını yapmış, ancak avukatlık yapmak yerine aile şirketinde tekstil ticaretiyle uğraşmıştır.

Özhaseki, 1994 yılında yapılan yerel seçimlerde Melikgazi Belediye Başkanı seçilmiştir. Daha sonra 1998 yılında Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na getirildi. 1999, 2004, 2009 ve 2014 yıllarında yapılan yerel seçimlerde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olmaya devam etti. 2015 yılında AK Parti'den milletvekili adayı olmak için Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifade etmiş ve aynı yıl yapılan genel seçimlerde Kayseri Milletvekili olarak seçilmiştir. 2015-2018 yılları arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı olarak görev yapıyor. 2015 ve 2018 yıllarında yapılan genel seçimlerde tekrar Kayseri Milletvekili olarak seçilmiştir.

Mehmet Özhaseki, 2023 yılında Türkiye'nin Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanı olarak atanmıştır. 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme