Cevizli sucuğun tarifi burada!
Malzemeler Ceviz içi Yarım su bardağı un Yarım su bardağı şeker Yarım su bardağı nişasta 3...
Malzemeler
- Ceviz içi
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı nişasta
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı üzüm pekmezi
- Evde cevizli sucuk yapımı için öncelikle bir tabak içerisine aldığımız ceviz içlerini iğne yardımı ile, bitene kadar iplere dizelim.
- Uygun bir tencere içerisine un, şeker, nişasta ve suyu alalım ve çırpalım.
- Daha sonra üzerine üzüm pekmezini ilave edelim, koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim.
- Pişen karışımımıza iplere dizdiğimiz cevizlerimizin her yerini batıralım.
- Kurumaları için cevizlerimizi iplerinden asalım. Eğer daha kalın bir katman olsun istiyorsanız cevizleri pekmezli karışıma batırıp astıktan sonra bir tur daha bu karışıma batırarak asabilirsiniz.
- Bu şekilde asılı olarak serin bir ortamda kuruması için 2 gün bekletelim.
- Kuruyan cevizli sucuklarımız servise hazır.
Afiyet Olsun :)
Haber Merkezi