Çeşme'de Suç Örgütüne Operasyon: 8 Şüpheli Yakalandı

İzmir'de gerçekleştirilen operasyonla suç örgütü lideri ve üyeleri tutuklandı, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Çeşme'de, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen kapsamlı bir operasyon sonucunda suç örgütü lideri ve üyeleri yakalandı. Operasyonda, örgütün lideri de dahil olmak üzere toplamda 8 şüpheli gözaltına alındı.

08 Ekim 2024 tarihinde Buca, Torbalı ve Çeşme ilçelerinde gerçekleştirilen operasyon, ‘Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma', ‘Nitelikli Yağma', ‘Tefecilik' ve ‘Kasten Yaralama' gibi suçlarla ilişkilendirilen bir suç örgütüne yönelikti. Örgüt lideri E.B. ve diğer 7 şüpheli, polis tarafından yapılan baskınlarla yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, örgüt üyelerinin ikamet, işyeri ve araçlarında büyük miktarda silah ve mühimmat ele geçirildi. Operasyonun ardından, 11 Ekim 2024 tarihinde 7 şüpheli tutuklanırken, 1 şüpheli hakkında adli süreç devam ediyor.

Operasyonda ele geçirilen malzemeler arasında 1 adet otomatik tabanca (UZİ), 3 adet tabanca, 2 adet av tüfeği, 1 adet hücum yeleği ve 158 fişek yer alıyor. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, suç ve suçlularla mücadele konusunda kararlılıkla çalışmalarına devam edeceğini belirtti. Olayla ilgili soruşturma sürerken, tutuklanan şahısların yargı süreci devam ediyor.

Bakmadan Geçme