CES 2019 Teknoloji Fuarı

Değerli Küçük Menderes Okuyucuları Her gün gelişen teknolojiye ve teknolojik ürünlere ayak uydurmak o kadar zor...

Değerli Küçük Menderes Okuyucuları

Her gün gelişen teknolojiye ve teknolojik ürünlere ayak uydurmak o kadar zor ki! Neredeyse her gün yeni bir gelişme kapımızı çalar oldu. Dolayısı ile hem sistem ve yazılım anlamında, hem de ürün bazında yenilikler bitmek bilmiyor. Sizler için bu hafta CES2019 Teknoloji fuarında dolaşan yeni gelişmeler hakkında bilgilendirme yapacağım. Bakalım neler varmış?

Dünyanın en büyük fuarı kabul edilen CES2019' da, Matrix adlı şirket yeni bir saat tanıttı. Bu yeni saat akıllı olmakla kalmayıp, vücut ısınızdan yararlanarak kendi kendine şarj da oluyor. Ayrıca güneş enerjisinden de şarj desteği almakta. Fakat telefon görüşmesi gibi bir özelliği yok.

Google yeni asistani ile hizmet vermeye devam ederken, Türkçe dilini de desteklemeye başladı. Capstone isimli şirket banyo aynasına Google Asistanı entegre etmeyi başarmış. Dolayısı ile aynaya uygulama bile indirebilir duruma getirmiş. Banyoda iken soru sorabileceğiniz bir asistanınız var artık.

Sandisk en önemli disk üreten firmalardan birisi. CES 2019 fuarında, 4TB depolama kapasitesine sahip bir USB ile kullanıcıların karşısına çıktı. Hız, performans ve boyut olarak geçer not alan bu USB, belli ki HDD dediğimiz harddiskleri de tehdit etmekte. Fiyat 1200 dolar ile çok yüksek olsa da ilgi çekmeyi başardı.

Sharp dünyanın en hafif telefonunu üretti. 6.2 inç ekranı ve 6 GB RAM ile sunulan telefon, 22.6 MP kameraya sahip. Kavisli OLED teknolojisi kullanılan cihaz, 3130 mAh bataryası ile 650 dolara satılacak. Gelelim ağırlığına. Bu telefon sadece 146 gr ve cebinizde taşırken neredeyse farketmiyorsunuz.

Yıl sonuna kadar daha neler göreceğiz Allah bilir. Ama teknolojinin yerinde durmadığını, her geçen gün yeni bir şekilde hayatımıza girdiğini görmekteyiz

Herkese teknoloji dolu günler dilerim

Bakmadan Geçme