Cenaze ödeneği

Değerli okurlar “Ölümün olduğu bu dünyada hiçbir şey çok da ciddi değildir aslında” Franz Kafka’nın bu...

Değerli okurlar;

'Ölümün olduğu bu dünyada hiçbir şey çok da ciddi değildir aslında' Franz Kafka'nın bu sözü, hayatın gerçeklerinden birisi, hatta kendisi bile olabilir.

Biz, toplum olarak duygularımızı en üst seviyede yaşayan insanlarız. Bunun sonucunda doğumlar, ölümler, kaybedişler, kazanışlar hep izler bırakmıştır alınlarımızda.

Sevdiğiniz birisini kaybettiğinizde bu kişi, bir de aileden birisi olursa kimin aklına gelir ki cenaze ödeneği ya da herhangi bir alacak verecek. İnsana hakları sen o hakları düşünmeden, mücadele etmeden verilmeli ki kişi, insan olma özelliklerini kaybetmesin. Bununla birlikte devletin varlığını hissetsin, korkmadan, güven duygusuyla vatanına faydalı bir şekilde hizmet etsin.

Hangi devlet, hangi millet olursa olsun o çatının altında yaşayan insanlar güvenlik, adalet, sağlık, eğitim konularında eşit değilse ve bu hizmetlerden endişeleri varsa zaten o devlete kendilerini ait hissetmezler. Güvenlik, adalet, sağlık, eğitim gibi insan var olduğu sürece olması gereken bu şartları kendileri yaratmaya ve uygulamaya geçerler. İnsanın ve toplumun yozlaşma süreci bu şekilde başlar.

Siz de merak ettiğiniz, öğrenmek istediğiniz konuları iletişim adresime mail atabilirsiniz.

Sigortalılar için cenaze ödeneği miktarı

Cenaze Ödeneği; İş kazası veya meslek hastalığı sonucu veya sürekli iş göremezlik geliri, malûllük, vazife malûllüğü veya yaşlılık aylığı almakta iken veya kendisi için en az 360 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortası primi bildirilmiş olup da ölen sigortalının hak sahiplerine kurum yönetim kurulunca belirlenip bakan tarafından onaylanan tarife üzerinden cenaze ödeneği ödenir

Cenaze ödeneği, sırasıyla sigortalının eşine, yoksa çocuklarına, o da yoksa ana babasına, o da yoksa kardeşlerine verilir.

2019 yılı cenaze ödeneği miktarı 715.00 TL'dir.

Bakmadan Geçme