ÇEKÜL VAKFI BİRGİDE SWOT ANALİZİ YAPTI

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL), &ldquoKüçük Menderes Havzası Araştırma Merkezi&rsquone ev sahipliği...

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL), 'Küçük Menderes Havzası Araştırma Merkezi'ne ev sahipliği yapan Birgi'de SWOT analizi yaparak gelecek için yol haritasını gözden geçirdi.

ÇEKÜL Vakfı'nın 1998 yılında başlattığı '7 Bölge 7 Kent' projesinde yer alan ilk kentlerden biri olan Birgi'de bir araya gelen ÇEKÜL gönüllüleri, güçlü yönler, zayıf yönler, fırsatlar ve tehditleri ele alan SWOT analizi yaptı. Birgi'de bugüne dek yapılan çalışmaların gözden geçirildiği toplantıda gelecekte yapılabilecek çalışmalarla ilgili görüş alışverişi yapıldı.

 

'1998'DEN BERİ…'

ÇEKÜL Vakfı Genel Müdürü Yeşim Dizdaroğlu ile vakfın üst yönetiminin de katıldığı toplantıyla ilgili bilgi veren ÇEKÜL Vakfı Gönüllüsü Özkan Akgün, 'ÇEKÜL'ün sayısız çalışmaya imza attığı Birgi'de dört saat boyunca bugüne dek yapılanları ve bundan sonra Birgi için yapılacak çalışmaları ele aldık. 11 Ekim 1998'te hayata geçirilen 'Birgi Günleri' etkinlikleriyle başlayan süreçte sağlanan ilerlemeler ile bugün geldiğimiz nokta son derece önemli.

 

'YOL HARİTASI GÖZDEN GEÇİRİLECEK'

SWOT analizinin ışığında yapacağımız değerlendirmelerle Birgi için daha önce belirlenen yol haritasını gözden geçireceğiz. Beş bin yıllık bir süreklilik içinde, canlı bir yerleşim merkezi olan ve tarihe adını Başkent olarak yazdıran Birgi ve havza genelinde çalışmalarımız devam edecektir. SWOT analiziyle ilgili değerlendirmelerimiz de önümüzdeki günlerde basın yoluyla halkımızla paylaşılacaktır' diye konuştu.

Başar Uçar

 

Bakmadan Geçme