ÇAYLI TAŞKIN KORUMA PROJESİNDE SONA DOĞRU

DSİ 2. Bölge Müdürlüğü&rsquonün Küçük Menderes Havzası taşkın koruma projelerinin dördüncüsünde sona gelindi. Ödemiş&rsquoin Köfündere Mahallesi&rsquonden...

DSİ 2. Bölge Müdürlüğü'nün Küçük Menderes Havzası taşkın koruma projelerinin dördüncüsünde sona gelindi. Ödemiş'in Köfündere Mahallesi'nden Çaylı Mahallesi'ne dek uzanan bölgeyi kapsayan proje ile 2 bin 230 dekar arazinin taşkınlardan korunması hedefleniyor.

Çaylı Mahallesi'ni Orhangazi köyüne bağlayacak bir köprüyü de içeren proje çerçevesinde Köfündere Mahallesi'nden itibaren dere yatakları düzenlenerek bentler inşa edildi. Çaylı Mahallesi içine yeni bir yağmur suyu hattının da inşa edildiği projede son rötuşlar yapılıyor. DSİ 2. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, projenin belde iken mahalleye dönüşen Çaylı ile birlikte üç mahalleyi kapsadığını ve 2 bin 230 dekar arazinin taşkın tehlikesinden korunmasının amaçlandığını söyledi.

 

'ÇAYLI-ORGANGAZİ KÖPRÜSÜ TAMAM'

Çaylı açısından önem taşıyan proje sayesinde ulaşımın da kolaylaşacağını vurgulayan Çaylı Mahalle Muhtarı İsmail Güçlü ise, 'Proje çerçevesinde Köfündere'den mahallemize kadar olan dere yatakları düzenlendi, yağışlı havalarda taşkına yol açan çaylar için kanal düzenlemesi yapıldı. Ayrıca DSİ Genel Müdürümüzün ilçe ziyaretinde sunduğumuz köprü talebi de yerine getirildi. Çaylı ile Orhangazi'yi kısa yoldan birbirine bağlayacak 16 metre uzunluğunda 8 metre genişliğinde yeni bir köprü inşa edildi. Kışın geçiş sıkıntılı oluyordu, artık bu sıkıntı ortadan kalkıyor. Mahallemizin içinden geçen Gavur Deresi'nin çevresi koruma altına alındı.

 

'YENİ BİR DÜZENLEME DAHA GÜNDEMDE'

Projenin bundan sonraki etabında Beydağ yolundan Küçük Menderes Nehri'ne kadar bölümün de ıslah edilmesini ve tarım arazilerinin korunmasını istiyoruz. DSİ yetkililerimiz Çaylı'ya gelip inceleme yapacaklar. Gavur Deresi'nin Küçük Menderes'e bağlantısının da çevresinin taş duvar yapılması ve düzenlenmesi gündemde. Bölgemizi aşırı yağışlı günlerde sıkıntıdan korumasını temenni ettiğimiz projede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Çaylı'ya yönelik her türlü yatırımın takipçisi olacağız' dedi.

Başar Uçar

Bakmadan Geçme