ÇAVUŞ, DEMİRYOLU ULAŞIMINDAKİ SIKINTILARA DİKKATİ ÇEKTİ:

 Başar Uçar – AK Parti&rsquonin geçmiş dönemdeki Kiraz İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Çavuş, Ödemiş-Basmane arasında...

 Başar Uçar – AK Parti'nin geçmiş dönemdeki Kiraz İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Çavuş, Ödemiş-Basmane arasında düzenlenen tren seferlerinde yolcuların yaşadığı sıkıntılara dikkati çekti. Sabah İzmir'e gidiş ve akşamüstü Ödemiş'e dönüş seferlerinde izdiham yaşandığını kaydeden Çavuş, 'Biletler numaralı olsun, vagon ya da sefer sayıları artırılsın. İnsanlarımız koridorlarda yerlere oturuyor' dedi.

'SABAH VE AKŞAMÜSTÜ SEFERLERİNDE İZDİHAM YAŞANIYOR'

Ödemiş-Basmane seferlerinin Beydağ ve Kiraz'ı da içine alan bölgede binlerce kişiye hitap ettiğini ifade eden İl Genel Meclisi'nin son dönem üyesi Hüseyin Çavuş, şunları söyledi: 'Ödemiş-Basmane arası rayların sökülmesi bile gündeme alınmışken, Sayın Bakanımız Binali Yıldırım döneminde Ödemiş-Basmane hattı yenilendi. Üzerinde çalışan trenler de modernize edildi. Hafta içleri 4 gün boyunca günde 6 sefer, kalan üç günde 7'şer seferle karşılıklı olarak İzmir'le Ödemiş bağlanıyor.

Ödemiş'ten sabah 5.20 ve 6.58 seferleri ile İzmir'de 15.10 ve 17.10 seferlerinde oluşan manzaralar ise İzmir'e yakışmıyor. Yolcularının çoğunluğunu hastaların ve öğrencilerin oluşturduğu bu seferlerde koltuk yetersiz olduğu için insanlarımız 2 saat ayakta yolculuk yapıyor, tuvaletin bulunduğu koridorlarda yerlere oturmak zorunda kalıyor. İnişte ve binişte yaşananlar içler acısı. Bu seferlerde genelde İzmir'de hastaneye giden insanlarımız yer alıyor. Yazık değil mi? Özellikle trende numaralı koltuk uygulaması olmadığından büyük bir kaos yaşanıyor. İnsanlarımız bilet alma telaşında iken tren çoktan dolmuş oluyor. İmkanlar kısıtlı olduğu için insanlarımız ayakta gelmek zorunda kalıyor. Ödemiş'in demiryolu ulaşımı ihtiyaca cevap veremiyor'

'NUMARALI BİLET ŞART'

Çavuş şöyle devam etti: 'Organize sanayi, üniversite gibi konuların gündeme geldiği, turizm potansiyelinin yüksek oluşundan bahsedilen Ödemiş'in demiryolu ulaşımı konusunda yetkilileri ciddiyete davet ediyorum. Hem Basmane'den, hem İzmir'den numaralı bilet verilse de insanlarımız oturacakları koltukları bilse güzel olmaz mı? İnsanca bir yolculuk imkansız mı? Sefer sayıları ya da vagon sayıları artırılamaz mı? Türkiye'nin her yerinde tren yolculukları numaralı biletle yapılırken, Ödemiş-İzmir arasında neden yok? Ödemiş'ten havalimanına gitmek isteyen vatandaşlarımız da treni tercih ediyorlar. Tren seferine 15 dakika kala bilet gişelerinin açılması da son derece yanlış bir uygulama.

TCDD yetkililerini Ödemiş-Basmane hattı ile yakından ilgilenmeye çağırıyorum. Hamile vatandaşlarımızın, engelli vatandaşlarımızın hali bu zorlu şartlarda iyice kötüleşiyor. İzmir'e ve Ödemiş'e yakışan şartlarda ulaşım için bu sıkıntıların dile getirilmesi şart. Çağımıza yakışır şartlarda insan gibi bir yolculuk istiyoruz' 

Bakmadan Geçme