Çanakkale Zaferi törenle anıldı

18 Mart Şehitler Haftası nedeniyle Ödemiş'te Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Çelenk koyma öncesinde...

18 Mart Şehitler Haftası nedeniyle Ödemiş'te Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Çelenk koyma öncesinde bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından  çelenk sunma töreninde protokol sırasına göre Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Hasan Yüzüak, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem'in çelenk koymalarının ardından günün mana ve önemini anlatan konuşmalar ve okul öğrencilerinin şiirlerinin okunması yer aldı. Yapılan törene ayrıca Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, Ödemiş Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selahattin Aktaşoğlu ve gaziler ile Ödemiş ilçesinde görev yapan bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri katıldılar.

Ödemiş Hükümet Meydanı'nda 18 Mart Şehitler Haftası nedeniyle gerçekleşen törende günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı gerçekleştiren Ödemiş Askerlik Şubesi'nde görevli Kıdemli Başçavuş Mustafa Ramoğlu, Türk Milleti'nin tarih boyunca savaş meydanlarında cesareti ve savaşçılığı, barış zamanlarında ise adaleti, misafirperverliği ve engin hoşgörüsüyle tanındığına vurgu yaptı. Ramoğlu, 'Vatan bölünmesin, bayrak inmesin diye yüce Türk ulusunun özünden çıkan, üç kıtada at koşturup kılıç sallayarak zaferden zafere koşan, şimşek gibi çakıp sel gibi coşan Akdeniz'i göl yapan ecdadını örnek alarak Anadolu'da Kore'de ve Kıbrıs'ta, ülkemiz sınırları içerisinde terörle mücadele edip şehadet şerbetini içen, vatanını, bayrağını, milletini canından aziz bilip kahramanca savaşan Seyit Onbaşılara, Nene Hatunlara, Ömer Halisdemirlere, Fethi Sekinlere ve isimleri bile bilinmeyen kahramanların her birine memleketimizin en ücra köşesinde bile rastlamak mümkündür. Çok şey borçlu olduğumuz şehitlerimizin ailelerine gereken hürmeti ve saygıyı vefa borcumuz gereği göstermemiz gerekir. Onların dertlerini, sıkıntılarını hafifletmek hallerini hatırlarını sorarak gönüllerini almak şehitlerimize olan borcumuzdur. Unutmayalım ki başımızı yastığa koyup huzurla uyuyabiliyorsak bunu tüm güvenlik güçlerimize, özellikle şehit ve gazilerimize borçluyuz' mesajını verdi.

HABER: TURGAY KONURALP

Bakmadan Geçme