Can Atalay’ın tahliyesi için yazılan dilekçe bekletiliyor

Gezi olayları kapsamında tutuklanan avukat ve Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tahliye dilekçesi, Yargıtay...

Gezi olayları kapsamında tutuklanan avukat ve Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay'ın tahliye dilekçesi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nda bekletiliyor.

Türkiye İşçi Partisi'nden Hatay Milletvekili seçilmesine ve anayasa hükümlerine rağmen 48 gündür tahliye edilmeyen Can Atalay'ın durumu için avukat Deniz Özen; 'Can Atalay'ın tutuklu olduğu her gün hak ihlalidir' dedi.

Can Atalay'ın avukatlığını yapan ve Cumhuriyet gazetesine konuşan Deniz Özen, Atalay'ın tahliyesini talep etmek için Yargıtay'a bir aydan uzun süre önce dilekçe verildiğini, fakat Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dilekçeyi hala Yargıtay 3. Ceza Dairesi'ne iletmediğini söyledi. Bu durum, Can Atalay'ın durumu ile ilgili bir karar verilmesini geciktiriyor.

Benzer durumlarla Türkiye'de daha önce de karşılaşıldığını söyleyen Özen, Mustafa Balbay, Enis Berberoğlu, Sebahat Tuncel ve Ömer Faruk Gergerlioğlu örneklerini verdi ve 'Cezaevindeyken milletvekili seçilen birçok isim oldu, Anayasa Mahkemesi bir kişinin milletvekili seçildikten sonra cezaevinde tutulmasının hukuka aykırı olduğu yönünde karar verdi ve serbest bırakıldılar. Tüm bu örneklere karşın Atalay'ın henüz tahliyesi gerçekleştirilmedi. Atalay'ın tutuklu bulunduğu her bir gün de hak ihlalidir' dedi.

Can Atalay'ın tahliye edilmemesinin, Hatay halkının iradesinin gaspı demek olduğunu da ekleyen Özen, 'Hatay depremden en çok etkilenen illerin başında geliyor. Hatay halkı Can Atalay'ı milletvekili seçti. Ancak yurttaşın kendi çabalarıyla kendi yaralarını sarma gayretine dahi izin verilmiyor' ifadelerini kullandı.

haber merkezi

Bakmadan Geçme