Can Atalay’ın Esaretine Karşı, Uluslararası Tepkiler Geliyor

Uluslararası Af Örgütü, Can Atalay’ın serbest bırakılması çağrısında bulundu. Örgütün Türkiye direktörü Ruhat Sena Akşener, yaptığı...

Uluslararası Af Örgütü, Can Atalay'ın serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Örgütün Türkiye direktörü Ruhat Sena Akşener, yaptığı açıklamada;'25 Nisan 2022 tarihinden bu yana tutuklu olan ve Uluslararası Af Örgütü tarafından bir yıl önce düşünce mahkumu ilan edilen Gezi Yedilisi'nden biri olan Avukat Can Atalay'ın, milletvekili seçilmesine rağmen hl cezaevinde tutulması bu tutukluluğun hukuki bir amaç taşımadığını tekrar ortaya koymaktadır.Bu siyasi güdümlü dava ve ona eşlik eden haksız tutukluluk kararları, Türkiye'de yargı bağımsızlığının ve hukukun üstünlüğünün aldığı hasarı gösteren örneklerden sadece biridir. Yargıtay, Can Atalay'ın derhal serbest bırakılmasını sağlamalıdır. Uluslararası Af Örgütü, Gezi Davası sonucunda halihazırda asılsız suçlamalarla hapsedilen ve aralarında Can Atalay'ın da bulunduğu yedi düşünce mahkumunun serbest bırakılması çağrısını yineliyor.' dedi.

Can Atalay halihazırda mazbatasını almış bulunmasına rağmen görevini yerine getiremiyor. Tutukluk sürecinin son bulması için çalışmalar başlatılmış durumdaydı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme