Can Atalay, üyesi olduğu meclis komisyonunun toplantısına katılamayacak

Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili ve Gezi tutuklusu avukat Can Atalay, mazbatası olmasına rağmen milletvekilliği görevini...

Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili ve Gezi tutuklusu avukat Can Atalay, mazbatası olmasına rağmen milletvekilliği görevini gerçekleştiremiyor.

Anayasa hükümlerine rağmen Silivri Cezaevi'nde esaret altında tutulmaya devam eden Atalay, üyesi olduğu ve bu hafta toplanacak TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nun toplantısına katılamayacak.

Genel Kurul, yasama faaliyetlerine yarın başlıyor. Komisyonlar, seçimlerin ardından Genel Kurul'da yapılan oylamalarla seçilmişti.

İnsan Hakları İnceleme Komisyonu da faaliyetlerine yarın tekrar başlayacak. Gezi tutuklusu TİP milletvekili ve avukat Can Atalay, bu toplantıya katılamayacak.

Silivri cezaevinde esaretinin devam ediyor olmasından dolayı Can Atalay'ın mazbatasını avukatları almıştı. Avukatların, Can Atalay'ın tahliyesi talebi ile Yargıtay'a sunduğu dilekçenin de bekletildiği ortaya çıkmıştı. Atalay, yeni dönem milletvekilleri içerisinde henüz yemin edip görevine başlamamış tek milletvekili.

haber merkezi

Bakmadan Geçme