Çamlık Parkı çöp yuvası oldu

2012 yılında Ödemiş Belediyesi'nin eski başkanı Bekir Keskin zamanında yeni yüzüne kavuşturularak hizmete açılan Çamlık Parkı,...

2012 yılında Ödemiş Belediyesi'nin eski başkanı Bekir Keskin zamanında yeni yüzüne kavuşturularak hizmete açılan Çamlık Parkı, ilçe halkının ilgi odağı haline gelmişti. Son zamanlarda hem düzenli temizliğin yapılmaması hem de ışıklandırmaların yetersiz olmasından ötürü yeniden atıl duruma düşen Çamlık Parkı, bir an evvel eski günlerine dönmek istiyor.

Parkın üvey evlat muamelesi görmesinden ve yeteri kadar temizlenmemesinden şikayetçi olan esnaf Hüseyin Özcan, 'Burada bayağı sıkıntılarımız var. Hemen hemen hiç bakılmıyor desek olacak. Havuz pislik içinde, ışıklandırma hiç yok. Tamamen terk edilmiş bir yer görünümünde. Bu kadar masrafa günah. Yapılanların yaşatılması, bakılması lazım. Esnaf olarak bakmaya, bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama bizim gücümüz de yetmiyor. Belediyenin burada bir şey yapması gerekli.

'Defalarca söyledik, yapılmadı'

Pandemiden önce de bu sorunlar vardı. Buranın imajını biz düzeltmeye çalıştıkça belediyenin, güvenlik güçlerinin fazla ilgi göstermemesinden dolayı aynı şey devam ediyor. Salı Pazarı gibi bakılmıyor burası. Orası gibi ilgilenilmiyor, orası gibi bir şey yapılmıyor. Sokak lambalarından kırılanlar, arızalananlar var ve hiçbiri yapılmadı. Pandemiden sonra 2.5-3 aydır açığız. Bizden kiralar isteniyor, vergileri yatırıyoruz ama ışıklandırmayı söylememize rağmen yapılmadı. Şu havuzu defalarca söyledik, yine yapılmadı. Burası, Ödemiş'in üvey evlat muamelesi gören bir yeri gibi. Halbuki böyle güzel bir ortam, Ödemiş'teki hiçbir yerde yok ama bakılmadığı için insanların tercih etmediği bir yer oluyor.

'Önce olanlara sahip çıkın'

Biz buradayken geceleri burayı farklı amaçlarla kullanan olmuyor, zaten böyle şeylere biz izin vermiyoruz. Bunu da kendi imkanlarımızla yapabiliyoruz. Gece 01.00'e kadar burada oluyoruz ama ondan sonra ne oluyor onu bilmiyoruz. Biz gittikten sonra bazı şeyler oluyor. Burada devreye kolluk güçlerinin girmesi lazım. Buraları takip etmesi lazım. Pandemi döneminde emniyet, günde on kere buraya gelip bize göz açtırmıyordu ama şu anda hiç gelen yok. Ne bekçiyi ne polisi görebiliyoruz. Hem belediyeden hem kolluk güçlerinden bir şeyler bekliyoruz. Ödemiş için, insanlar için bir şeyler istiyoruz. Gölcük'te yer açıp orayı güzelleştirmeniz, belediye hizmet yaptı anlamına gelmiyor. Önce olanlara sahip çıkın da onlar sonra olabilir' ifadelerini kullandı.

'Karanlıktan dolayı kimse gelmiyor'

Yine Çamlık esnafından Süleyman Coşkun ise, 'Çok pis koku ve sineklenme, böceklenme olduğu için oturan olmuyor. Burada su da akmıyor. Pompa arızalıymış, bu yüzden çalıştırmıyorlar. O yüzden su da vermiyorlar. Pompa arızalı olduğu için devir daim yapmıyormuş ve havuzumuz o yüzden böyle pis duruyor. Ayrıca burada çok eksiğimiz var. Çamlık'ın içinde iki tane aydınlatma var, çok karanlık oluyor. Buranın aydınlatılmasını istiyoruz. Belediyenin bakım yaparak her tarafı aydınlatmasını istiyoruz, zindan gibi karanlık kalıyor. Berduşu, serserisi geliyor. Biz buraya oturmak istiyoruz. Karanlıktan dolayı ne spor yapanlar ne de aileler geliyor. Çamlık için bir bakım yapılmasını istiyoruz' şeklinde konuştu.

Onur Karagöz

Bakmadan Geçme