Çakırağa’da kapı duvar

Ödemiş’in tarihi mahallesi Birgi’de bulunan 258 yıllık Çakırağa Konağı, ziyaretçi ve eser güvenliği açısından tehlike arz...

Ödemiş'in tarihi mahallesi Birgi'de bulunan 258 yıllık Çakırağa Konağı, ziyaretçi ve eser güvenliği açısından tehlike arz ettiği gerekçesiyle kapanalı üç yıl oldu. En son 2016 yılında 42 bin 239 kişinin ziyaret ettiği ve her yıl binlerce kişinin ziyaret etmeyi arzuladığı konak, bu yıl da ziyaretçilerine kapılarını açmadı.

Konuyla alakalı üzüntüsünü dile getiren Birgi Mahallesi Muhtarı Mutlu Sulukan, '2017 yılının Mart ayından bu yana Birgi'mizin zenginliği, tarihi kapılarını ziyaretçilere açmadı. Bu durum, Birgi'nin dışa tanıtılmasına ve turizmin canlanmasına çok büyük bir engel teşkil etmektedir. Burada bulunan pansiyonlarımız ve esnafımız da bu durumdan etkilenmektedir. Biz, ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız. Ziyaretçilerimizi her defasında kapıdan döndürmek, onlara bu eseri tanıtamamak çok üzücü.

Öte yandan, Çakırağa Konağı'nın restorasyonunun yapılması adına ihaleye çıkıldığını ve yapılması için gereken bütçenin yakın zamanda ayrılacağını da duyduk. Bu çalışmaların çok daha hızlı bir şekilde tamamlanmasını istiyoruz' dedi.

Ece Köseoğlu

 

 

Bakmadan Geçme