ÇAĞ DIŞI GÖRÜNTÜYE ANINDA MÜDAHALE

Kerem Karamanlıoğlu – Ödemiş&rsquoin Hürriyet Mahallesindeki eski Kiraz yolu olarak geçen küme evleri mevkisinde yaşanan çevre...

Kerem Karamanlıoğlu – Ödemiş'in Hürriyet Mahallesindeki eski Kiraz yolu olarak geçen küme evleri mevkisinde yaşanan çevre problemi geçtiğimiz gün gündeme gelmesinin ardından Ödemiş Belediyesi ekipleri bölgede temizlik çalışmalarına başladı.

Bölgeden geçen Ocaklı deresinin içine ve kenarlarına atılan hayvan ölüleri, tarım çöpleri, inşaat çöpleri bölgede ağır bir koku ve korku yaratmış haldeydi.

Çevre sakinleri ise yıllardır bu sorunu yaşadıklarını çocuklarının okula giderken sorun yaşadığını belirtmiş ve yetkililerden yardım talep etmişti.

Dünde Ödemiş Belediyesi Fen İşleri ekipleri bölgeye dökülen çöpleri temizlemeye başladı. Ekipler kepçelerle bölgedeki hayvan ölüleri başta olmak üzere diğer çöp yığınlarını da temizledi.

Ödemiş Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mehmet Urtimur, 'Belediye Başkanımız Mahmut Badem'in talimatı ile hemen bölgeye geldik tespitlerimizi yaptık ve ekiplerimizi yönlendirdik. Daha önceki yıllarda Ödemiş Belediyesi olarak biz burada bir yol oluşturmuştuk. Geçtiğimiz zaman içinde belediyemiz dere kenarını ve yol kenarını her yerde olduğu gibi bu bölgede de temizlemişti. Ancak görüldüğü gibi yine burası eski halini almış durumda. Ekiplerimiz burada başta hayvan ölüleri olmak üzere moloz ve diğer çöp yığınlarını temizliyor. Dereler İzmir Büyükşehir Belediyesi Dereler Müdürlüğü sorumluluğundadır. Deremizin içini geçen yıl İZSU ekipleri temizlemişti. Biz bugün derenin de raporunu hazırlayıp İZSU'ya sevk edeceğiz. Bizler üstümüzü düşen görevi en iyi şekilde sonuna kadar yapıyoruz. Vatandaşımızın da daha dikkatli olmasını ve çevreye kirletmemesini rica ediyoruz.'  

 

Bakmadan Geçme