Buzdolabında yiyecekler nasıl saklanmalı

Kek türleri ekmekler gibi oda sıcaklığında saklanabilir. Ancak pasta gibi kremalı ürünler üzerinde potansiyel bakteri oluşumu...

Kek türleri ekmekler gibi oda sıcaklığında saklanabilir. Ancak pasta gibi kremalı ürünler üzerinde potansiyel bakteri oluşumu barındırabileceği için buzdolabında saklanmalıdır.Patates buzdolabında saklanmamalıdır. Patates buzdolabına girerse nişasta şekere dönüşür ve pişirildiğinde ya da kızartıldığında bu şeker asparajin amino asidine dönüşerek zararlı olduğu düşünülen akrilamid üretir.Ekmekler buzdolabına konulduğu zaman daha uzun süre dayanabileceği düşünülür. Ancak bilim insanlarına göre ekmek buzdolabında daha hızlı bayatlar. Ekmeğin içerisindeki nişasta buzdolabında kristalleşir ve sert hale gelmesini sağlar.

Buzdolabında yumurtalar için ayrılan ne kadar cazip gözükse bile MailOnline'a açıklama yapan Vlatka Lake yumurtaların en arka sırada saklanmasını öneriyor.

Nedeni ise buzdolabının kapağı açıldığında yumurtaların dışarıdan gelen sıcak havadan etkilenmesi. Bu durum yumurtaların daha hızlı bozulmasını sağlıyor.

 

HABER MERKEZİ

 

Bakmadan Geçme