BÜYÜKŞEHİRDEN ÖDEMİŞİN KÖYLERİNE ÇOK AMAÇLI MEYDAN ÖRTÜLERİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, il genelinde yasayla mahalleye dönüşen 65 köye, düğünlerin yapılacağı, yemek davetlerinde konukların ağırlanabileceği,...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, il genelinde yasayla mahalleye dönüşen 65 köye, düğünlerin yapılacağı, yemek davetlerinde konukların ağırlanabileceği, sosyal etkinliğin gerçekleştirilebileceği ve pazaryeri olarak da kullanılabilen üst örtüler kurmaya devam ediyor. Çalışmalar çerçevesinde Ödemiş'in Hamamköy ve çevre mahallelerinin ortak kullanımı için 240 metrekare genişliğinde 'alaçık' kuruldu.

İhtiyaç duyulan mahalleler için tip proje hazırlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilkini Kınık'ın Cumalı Mahallesi'nde kurduğu üst örtü için Ödemiş'te de kolları sıvadı. Hamamköy'de kurulan üst örtünün ardından Çamyayla Mahallesi'nde de çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Ödemiş'te çok amaçlı meydan örtüleriyle ilgili ihtiyaç duyulan mahallelerde çalışmaların süreceğini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş Yerel Hizmetler Koordinatörü Cumhur Şener, 'Köylerin ortak faydalanma olarak tasarlanan alaçıklarımızın ilkini Hamamköy Mahallemizde kurduk. 240 metrekare genişliğiyle vatandaşlarımızın sosyal etkinlikler, düğün, hayır işleri, pazar yeri ve depo olarak kullanabileceği ortak kullanım alanları oluşturuyoruz.

Açık alanların kapatılarak daha korunaklı hale getirilmesi ve hava şartlarından daha az etkilenmesini hedefleyen projemiz çerçevesinde Çamyayla'da alaçık kuruyoruz. Beydağ'ın Karaoba Mahallesi'nde de çalışmalarımız sürüyoruz. İhtiyaç duyulan bölgelerde birkaç mahallenin ortaklaşa kullanabileceği üst örtülü alanlar oluşturacağız' diye konuştu.

Başar Uçar

Bakmadan Geçme