Bucalılar iftar sofrasında buluştu

Buca Belediyesi, vatandaşların 11 ayın sultanı Ramazan ayını Türk gelenek ve göreneklerine uygun olarak geçirebilmeleri için...

Buca Belediyesi, vatandaşların 11 ayın sultanı Ramazan ayını Türk gelenek ve göreneklerine uygun olarak geçirebilmeleri için kentin farklı noktalarında Ramazan etkinlikleri düzenlemeye devam ediyor.

Dün akşam Şirinyer Forbes Caddesi'nde, Forbes Esnaf Derneği  (FORDER) ve binlerce Bucalının eşliğinde 2bin 500 kişilik bir iftar yemeği düzenlendi.

İftar öncesi Bucalılarla bir araya gelen Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, tek tek masaları dolaşarak Bucalılarla sohbet etti.

Mübarek Ramazan ayı ruhunu ve coşkusunu birlik beraberlik içinde ortak sofrada yaşayan 2bin 500 Bucalı, dualar eşliğinde oruçlarını açtı.

Düzenlenen iftar etkinliğinde konuşan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, 'Ramazan ayı, birlik ve beraberliğimizi güçlendiren kutsal bir ay. Tuttuğumuz oruçlar, ettiğimiz dualar kabul olsun. Birlikte, yan yana nice sofralarımız olsun' diye konuştu.

İFTAR SONRASI RAMAZAN ETKİNLİKLERİ 

İftar yemeğinin ardından çocuklar için düzenlenen çeşitli etkinlikler, eğlencenin bir parçası oldu.  Animatörler eşliğinde danslar edip şarkılar söyleyen çocuklar, kukla gösterisi ile çok eğlendi. İftar alanı boyunca dolaşan 'Tahta Bacak' ise çocukların çok ilgisini çekti. Çocuklar ve gençler 'Tahta Bacak' ile fotoğraf çektirmek için sıraya girdi. İftar süresince sunucu Mehmet Bozdağ'ın gerçekleştirdiği şiir, sohbet ve sunum, izleyenlere huzur dolu dakikalar yaşattı. Semazenlerin yaptığı gösteri ise büyük beğeni topladı. (K.C- İHA)

 

Bakmadan Geçme